1.200 Konutun İnşaatı İçin 4 İhale Yapılacak

1.200 Konutun İnşaatı İçin 4 İhale Yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 2 ay içerisinde 1.200 konut için 4 ayrı ihale düzenleneceğini söyledi. Ege Mahallesi'ndeki dönüşüme inşaat şirketleri girmezse belediye şirketi girecek.

A+A-

İzmir Büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer Alsancak ile ilgili projelerini açıkladı.

Alsancak denilince hayallerini süsleyen iki önemli projenin olduğunu söyleyen Tunç Soyer; “Biri Ege Mahallesi diğeri de Liman arkası bölgesi. Ege Mahallesi ile ilgili kentsel dönüşüm projelerini tamamladık. Kısa bir süre sonra yapım ihalesine çıkıyoruz. İzmir’de iki ay içinde bin 200 konutun kentsel dönüşümü ile ilgili 4 ayrı ihale yapacağız. Ege Mahallesi önceliklerimizden birisi. İnşaat sektörü bir kriz içinde. Gerekiyorsa belediyenin şirketlerini bu ihalelere sokup bu projeyi gerçekleştireceğiz. Liman arkası bölgesini biz aslında ikinci bir Alsancak olarak tasavvur ediyoruz. Gençlerin daha çok rağbet edeceği, kültür sanat, yeme içme mekanlarının içinde yer alacağı bir yaşam alanı olacak.”

Alsancak ve Kültürpark için imar planı

Alsancak için 1/5000’lik imar planı hazırlıklarının sürdüğünü, Kültürpark için de koruma amaçlı imar planı çalışmasının sonuna geldiklerini söyleyen Başkan Soyer, şunları kaydetti: “Kültürpark hem doğal sit aynı zamanda da tarihsel sit. Neden? Çünkü Kültürpark’ı yapan kurucu idare halk üniversitesi olarak öngörmüş. Biz de buna saygı duymak zorundayız. Koruma amaçlı imar planımız bir yanıyla doğal bir yanıyla da tarihsel siti koruyan bir tablo ortaya çıkaracak. Kültürpark’ı kültür sanat ağırlıklı, içinde butik müzenin olduğu, sokak tiyatrosu etkinliklerinin yapıldığı bir yer haline getireceğiz”

Alsancak Garı’nın önü düzenlenecek

Alsancak Garı’nın önünde oluşturacakları meydan ve trafiğin yer altına alınmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Soyer, "Proje çalışmaları yürüyor. Çok sıkıntılı tablolarla karşılaşıldı. Alüvyonlu bir taban olduğu ortaya çıktı. 2 ay içinde proje bitecek. Biz bu alt geçidi mutlaka yapacağız. İzmir'in kent trafiğinin rahatlatılması için kritik kilit noktalarından birini de çözmeyi planlıyoruz” dedi. Soyer Havagazı Fabrikası'nı gençlik merkezine dönüştürdüklerini, İzmir'i Fabcity haline getirmek istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.