Ziya Dağlıer’den ‘Tapu Harcı İndirimi’ Açıklaması

Ziya Dağlıer’den ‘Tapu Harcı İndirimi’ Açıklaması

İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer Tapu harcında indirim ve kat irtifakı sözleşmelerinde damga vergisinin kaldırılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kararın inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını ve inşaat sektörünün daha çok büyü

A+A-

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre yeni düzenlemelere gidildi. Kararla birlikte tapu harçlarında indirim yapıldı. 30 Eylül'e kadar geçerli olacak indirim kapsamında tapu harçları binde 20'den binde 15'e çekildi. Kararın damga vergisi ile ilgili düzenlemesiyle de yüzde 0.94 olarak uygulanan kat karşılığı veya hasılat paylaşımı inşaat sözleşmelerinden alınan damga vergisi oranı sıfırlandı.

TAPU HARCINDA İNDİRİM SÜRESİZ OLMALI

Teşvik düzenlemesi ile ilgili değerlendirmede bulunan İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) başkanı Ziya Dağlıer, “Tapu harçlarının yüksek olduğunu, harçlarda indirim yapılması gerektiğini federasyon olarak yıllardan beri dillendiriyorduk. Nihayet bu talebimiz yerine getirildi. Bu kararı alan yetkililere meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Ancak indirim kararı belirli bir süreyle sınırlı tutulmamalı süresiz olarak tapu harçlarında indirime gidilmelidir.

TEŞVİKLERLE İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Teşviklerin inşaat sektörünü canlı tuttuğunu ve tüm kötü senaryolara rağmen sektörün ilerlemeye devam ettiğin hatırlatan Dağlıer sözlerini şu şekilde sürdürdü, “15 Temmuz darbe girişimi ve dövizdeki artıştan dolayı olumsuz etkilenen inşaat sektörü teşviklerle canlı tutuldu. Konut satışlarında KDV indirimi, Yabancıya konut satışında KDV muafiyeti, bazı inşaat malzemelerinde KDV indirimi, 20 yıl vade kampanyası, konut kredileri faizlerinin indirilmesi gibi birçok teşvik hayata geçirildi. Bu teşviklerle inşaat sektörü duraksamadan büyümeye devam ediyor.  Umarım bu son teşviklerle birlikte sektörde çok daha iyi bir tablo ile karşılaşırız” dedi.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.