Yurtdışı Müteahhitlik Yatırımlarında Rusya Yeniden Lider

Yurtdışı Müteahhitlik Yatırımlarında Rusya Yeniden Lider

Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri 2018 yılında 20 milyar dolara yükseldi. Türk müteahhitler pazar payını yüzde 7 artırıp 2030 yılına kadar 50 milyar dolara ulaşmayı hedefliyor. En büyük pazar ise yeniden Rusya...

A+A-

 2015 yılında yaşanan talihsiz uçak kazasının iki ülke arasındaki ilişkileri bozması, müteahhitlik hizmetlerini doğrudan etkilemişti. ilişkilerin normalleşmesinin ardından Rusya, yurt dışı müteahhitlik hizmetlerimizde pazar sıralamasında lider konumuna geri döndü. TMB yetkilileri, Rusya'da 2012-2015 döneminde yıllık potansiyel proje tutarı olan 5-6 milyar doların kısa sürede yeniden yakalanabileceğine dikkat çekiyor.

Irak'ta ise yeni kurulan hükümetin, ülkenin yeniden imarına ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine gösterdiği önemle olumlu bir dönemin başlangıç sinyallerine işaret ettiğini belirten TMB yetkilileri, Ticaret Bakanlığı başkanlığında 25 Nisan 2019 tarihinde Bağdat'a bir ziyaret gerçekleştirdi. "Irak'ın Yeniden imarı için Türkiye-lrak inşaat Forumu" kapsamında üst düzey yetkililere bölgenin imarında Türk müteahhitlerinin iş birliği arzusu vurgulandı.

Irak’ın yanı sıra Libya'ya dönük girişimler de hız kazandı. Türk müteahhitlerinin Libya'da yarım kalmış projeleri ve alacaklarına ilişkin iki ülke arasında TMB'nin de içinde yer aldığı bir Ortak Çalışma Grubu oluşturuldu. Son toplantının 19-21 Mart 2019 tarihleri arasında Trablus'ta yapıldığını ancak ardından Libya'da başlayan iç karışıklıklar sonucu süreç tamamlana-madan çalışmaların duraklama dönemine girdiğini aktaran TMB yetkilileri, "Yakın coğrafyamızda barış ve istikrar ortamının yeniden sağlanması, bu toprakların insanları olarak hepimizin en büyük arzusudur" ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.