Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri İstihdamı Artırmak İçin Büyük Bir Potansiyel

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri İstihdamı Artırmak İçin Büyük Bir Potansiyel

İstihdamın artırılması çabalarına, atılacak ilave adımlarla yurtdışı müteahhitlik hizmetleri kapsamında katkı sağlamaya hazırız. Bu anlamda sektörümüzde büyük bir potansiyel bulunmaktadır.

A+A-

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yenigün şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Ekonomi Reformu’ paketi ekonominin tüm alanlarını kapsamaktadır.  Mevcut sorunları ortadan kaldırmayı ve ekonominin çarklarını hızlandırmayı hedefleyen paket, bütüncül bir kalkınmayı desteklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarında vurguladıkları kamu ve özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının ekonomi konuları üzerinde istişarede bulunmaları ve işbirliği halinde çalışmış olmaları önemlidir ve geliştirilerek sürdürülmelidir. Ayrıca, israfın engelleneceğinin özellikle altını çizmiş olmaları kıymetlidir.  Açıklanan maddelerde istihdamı artırmaya yönelik vurgular dikkat çekmektedir. İstihdamın artırılması çabalarına, atılacak ilave adımlarla yurtdışı müteahhitlik hizmetleri kapsamında katkı sağlamaya hazırız. Bu anlamda sektörümüzde büyük bir potansiyel bulunmaktadır. Kamu alımlarında istisnaların azaltılması, ayrıca şeffaflık ve öngörülebilirliğin artırılması hususlarına yer verilmesi önemlidir. KÖİ uygulamalarında etkinliği daha artıracak adımlar da olumlu değerlendirilmektedir. Gerek geçtiğimiz hafta açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı’nın gerekse Ekonomi reformu paketinin ivedilikle hayata geçmesi için TMB olarak her türlü desteği vermeye hazırız. İstişare mekanizmalarının en iyi şekilde işletildiği bir süreç sonunda açıklanan paketlerdeki her bir adım hayata geçtikçe, Türkiye ve Türkiye ekonomisi hak ettiği konuma doğru ilerleyecektir.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.