Yükselen Konut Kiralarından Sonra Ev sahibi-Kiracı Anlaşmazlıkları Zirve Yaptı

Yükselen Konut Kiralarından Sonra Ev sahibi-Kiracı Anlaşmazlıkları Zirve Yaptı

Konut kiralarının hızla artması sebebiyle ev sahipleri kiracıları evden çıkarmak için bin bir farklı yola başvuruyor. Peki ev sahibi kiracıyı dilediği gibi çıkarabilir mi? Kiracının hakları neler?

A+A-

Konut kiralarının hızla artması nedeniyle konut sahipleri, kiracıları evden çıkarmak için her yolu deniyorlar. TGRT Haber'de yer alan habere göre; mülkünü daha yüksek fiyatlara kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin uyguladığı yöntem pes dedirtti. 5 seneyi doldurmayan kiracılarını evden çıkarmak isteyen konut sahipleri, evlerini yakınlarına devrediyor. Bu durumda yeni ev sahibi, mevcut kiracıya tahliye davası açıyor yada daha yüksek fiyatta tekrar kiralıyor. 5 seneyi aşan kiracıya ise konut sahipleri kira tespit davası açıyor. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı kira tespit ve tahliye davaları sebebi ile mahkemelerde ciddi yoğunluk yaşanıyor. Bu durum karşısında bazı aileler ise yüksek kira fiyatlarını karşılamak için birkaç aile aynı evde yaşıyor.

EV SAHİBİ KİRACISINI İSTEDİĞİ ZAMAN ÇIKARMAZ

Avukat Emel Özbek, konut sahibinin istediği zaman kiracısını çıkaramayacağını belirterek “Ev sahibi kural olarak sözleşmesinin bitim tarihini beklemek zorunda” dedi. Emlakçı Salim Taşçı ise, “Ev sahipleri dövizi bahane ederek kiracılardan kira bedelini yükseltmesini istiyor. Komşusunun daha yüksek fiyatlara evini kiraladığını söylüyor ve ara bir yol bulmak istiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.