Yüksekte Çalışan İnşaat İşçileri İçin Yeni Güvenlik Önlemleri

Yüksekte Çalışan İnşaat İşçileri İçin Yeni Güvenlik Önlemleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye İnşaat İşveren Sendikası (İNTES) ile imzalanan ‘İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü’ kapsamında ‘Yüksekte Güvenli Çalış Kampanyası’nı başlattı.

A+A-

Selçuk, “İnşaatta meydana gelen kazaların çoğu yüksekten düşmeden kaynaklanıyor. Büyük bir kısmı da çatı, kat kenarlarından, iskelelerden, asansör boşluğu ve yapıdaki diğer boşluklardan düşme şeklinde gerçekleşiyor. Protokolün ana maddesi bu” dedi.

Güvenlik ağları zorunlu

Gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapıldığını belirten Selçuk, şöyle konuştu: “Yönetmelik değişikliğimizi de ilk kez açıklamak isterim. ‘Geçici kenar koruma sistemleri’, ‘cephe platformları’, ‘güvenlik ağları’ ve ‘yaşam hatları’nın standartlara uygunluğunu zorunlu hale getirdik. Daha sağlıklı, daha güvenli yarınların inşasına bir umut olacağız.” 

Ölümlü kaza azaldı 

Bakan Selçuk, Türkiye’nin büyümesinde inşaat sektörünün payının çok büyük olduğunu belirterek, “2002’de yaklaşık 713 bin çalışan sayımız varken bu sektörde bugün yüzde 192 artışla 2 milyon kişi çalışıyor. Bu sektördeki kazaların önlenmesine büyük önem veriyoruz. 2002’ye oranla ölümlü kaza oranını yüzde 37 azaldı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.