Yılın 2. Çeyreğinde İnşaat Sektörü Yüzde 10,9 Küçüldü!

Yılın 2. Çeyreğinde İnşaat Sektörü Yüzde 10,9 Küçüldü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2. Çeyrek: Nisan-Haziran 2022 verilerini açıkladı. Buna göre, inşaatta bu dönemde yüzde 10.9’luk bir küçülme görüldü.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2. Çeyrek: Nisan-Haziran 2022 verilerini açıkladı. Buna göre, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 7.6’lık bir büyüme göstermesine karşın endeksin alt kırılımlarından inşaatta bu dönemde yüzde 10.9’luk bir küçülme kaydedildi. gayrimenkul faaliyetleri ise bu dönemde yüzde 4.1 büyüme gösterdi.

GSYH’yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2022 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; finans ve sigorta faaliyetleri %26,6, hizmet faaliyetleri %18,1, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri %11,0, sanayi %7,8, bilgi ve iletişim faaliyetleri %5,3, gayrimenkul faaliyetleri %4,1, diğer hizmet faaliyetleri %1,9 ve kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri %1,7 arttı. Tarım, ormancılık ve balıkçılık %2,9 ile inşaat sektörü ise %10,9 azaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.