Yeni Konkordato Düzenlemesi Yolda

Yeni Konkordato Düzenlemesi Yolda

Ticaret bakanı Ruhsar Pekcan Konkordato ile ilgili hem alacaklıyı hem de borçlunun haklarını koruyacak yeni bir düzenleme hazırlayacaklarını söyledi. Konkordato ilan eden firma sayısı 356'ya ulaştı.

A+A-

Türkiye'de 2017 ve 2018 yılında art arda gelen Konkordato başvuruları ile borçlarını ötelemek isteyen şirketlere yönelik yeni bir çalışma gündemde. 

Özellikle son aylarda sayıları artan inşaat firmalarının Konkordato için sıraya girmesi tepkilere neden olmuştu. İnşaat ve gayrimenkul sektöründe çok sayıda şirket Konkordato başvurusunda bulunmuş ve halen sırada bekleyen davaların olduğu biliniyor. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Biz de konu ile yakından ilgileniyoruz. Her ortamda görüşlerimizi ve önerilerimizi paylaşıyoruz. Hem borçlunun hem alacaklının yararına olacak bir taslak için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Şimdiye kadar 356 şirketin mahkeme kararı ile Konkordato ilan ettiğinin altını çizen Bakan Pekcan, İstanbul'da 132 şirket, Ankara'da 50 şirket, İzmir'de 27 şirket, Kocaeli'de 26 şirket, Bursa'da 13, Hatay'da 11, Mersin'de 9 ve diğer illerde ise toplamda 88 şirketin Konkordato ilan ettiğini açıkladı.

Bankaların konkordato nedeniyle anlaşma ve yeniden yapılandırdığı borç miktarı ise 15 milyar lira olduğu kaydedildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.