Yaşar Kemal Kültür Ve Sanat Vadisi 22 Ekimde Açılıyor

Yaşar Kemal Kültür Ve Sanat Vadisi 22 Ekimde Açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi’nin ortak yaptığı Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisinin açılışı 22 Ekim cumartesi günü saat 17.00’da gerçekleşecek. Açılış töreninin ardından saat 19.00’da Leman Sam konser verecek.

A+A-

Narlıdere Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı belediye başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Belediye başkanı Batur 1 yıldır yapımı devam eden Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisinin açılış tarihini açıkladı. Batur açılışın 22 ekim Cumartesi günü gerçekleşeceğini duyurdu. Açılış sonrası Leman Sam konser verecek.

ANKARA’YA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇIKARMASI

Kentsel Dönüşüm konusunda gelinen nokta hakkında bilgi veren Başkan Batur, “Geçtiğimiz hafta çevre ve şehircilik bakanımız ve bakanlık yetkilileri İzmir’e geldi. Kendileri ile görüşme yaptık. Bizden kapsamlı bilgi istediler. 15 Ekimden sonra bakanlık bürokratlarına bir sunum yapacağız. 2017 yılının başında da Kentsel Dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştireceğiz.” dedi.

DEĞER TESPİTİ KRİZİ: BAŞKAN DEFTERDARLA GÖRÜŞECEK

Narlıdere’nin Yeşiltepe mahallesinde uzun yıllar önce 83 vatandaş hazineye ait arazilerin üzerine mülk kurmuştu. Hükümetin çıkardığı bir yasa ile hazine arazileri üzerine mülk kuranlara arazilerin satılmasın önü açılmıştı. Bu yasa kapsamında Yeşiltepe’deki 83 vatandaşın durumu ile ilgili Defterdarlıkla bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Batur toplantının detayları ile ilgili bilgi verdi. Başkan Batur şunları dile getirdi, “Yeşiltepe ilke ilgili her şey tamamlandı. Defterdarlıktan 2 kişi belediyemizden 3 kişinin katıldığı bir komisyon oluşturduk. Defterdarlığın FETÖ operasyonları sonrası FETÖ üyelerinin mallarının devlete geçmesinden dolayı yoğunluğu vardı.  Geçen hafta ancak görüşebildik. Değer tespiti ile ilgili uzlaşamadığımız konular oldu. Defterdardan randevu talep ettik. Bu proje sosyal bir proje bu. Vatandaşların alım gücüne göre bir bedel belirlenmeli. Rayiç fiyatlar üzerinden rakamlar belirlenirse oradaki kimse faydalanamaz. Bu sosyal bir proje. Üçüncü şahsa satma durumumuz yok. Çözüm için defterdara gideceğiz. Ak Partili meclis üyeleri sayın Tuğrul yemişçi ve Hanefi Dumlu da bu konuda yardımcı olursa memnun oluruz.”

SAHİLEVLERİ’NDE İKİNCİ ETAP BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sahil şeridi düzenlemesi çalışmalarında birinci etap çalışmalar sona erdi. Sahilevleri’nde ikinci etap çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak

AK PARTİ’DEN ‘ANKARA’YA BERABER GİDELİM’ TEKLİFİ

Ak Partili meclis üyesi Tuğrul Yemişçi defterdarlık ve Ankara görüşmesinde her türlü desteğe açık olduklarını belirterek, “Yeşiltepe’de değer tespiti konusunda her türlü yardımı yapmaya hazırız. hükümet yasayı vatandaşlara yardımcı olmak için çıkardı. izmir’in iki güzide ilçesin kentsel dönüşümde önde. Narlıdere zaten çok önde. Belediyemizin 3 projesini bakanlığa sunduğunuz bilgisini verdiniz. Biz de bu konuda yardımcı olmaya hazırız. Dilerseniz beraber Ankara’ya gidebiliriz” dedi.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.