Yargıtaydan Kiracılara Kötü Haber!

Yargıtaydan Kiracılara Kötü Haber!

Yargıtay, elektrik ve su aboneliğini iptal etmeyen kiracıları üzecek bir emsal karara imza attı. Yargıtay'ın verdiği kararda yeni kiracı faturayı ödemezse elektrik ve su aboneliğinin üzerinde bulunduğu eski kiracı ödemek zorunda.

A+A-

Ev sahipleri ile kiracılar arasında aboneliklerin iptali ve taşınma sonrası işlemlerde sıklıkla tartışmalar yaşanabiliyor. 

Elektrik Aboneliğini İptal Ettirmeyen Kiracı Suçlu Bulundu! 

Benzer bir olayda İstanbul'da yaşandı. 

İstanbul'da esnaflık yapan vatandaş kira sözleşmesi tarihi dolduğunda işyerini boşalttı ancak elektrik aboneliğini iptal ettirmeyi unuttu. 

Yıllar sonra ise kapısına gelen elektrik dağıtım şirketi çalışanları ile büyük bir şok yaşadı. Esnaf borcun kendisine değil yeni kiracıya ait olduğunu söyledi. 

Yerel mahkeme esnafı haklı buldu ve borcun yeni kiracıya ait olduğunu belirterek esnafın yapmış olduğu borç ödemesinin tarafına iade edilmesine hükmetti. 

Elektrik Dağıtım Şirketi mahkemenin kararını bir üst mahkemeye taşıdı. Yargıtay ise borcun abonenin kendisine ait olduğuna karar vererek esnafın 7 yıllık biriken elektrik borcunu ödemesine hükmetti. 

Aboneliğini İptal Ettirmeyen Kiracılar Yandı! 

Yargıtay tarafından verilen karar emsal karar olması nedeni ile büyük bir önem taşıyor. 

Bundan sonra ne yazık ki taşındığı evde aboneliğini iptal ettirmeyen tüm kiracılar borçtan sorumlu tutulacak. 

Bu nedenle taşınan kiracıların mutlaka aboneliklerini iptal ettirmeleri gerekiyor. Aksil halde kendi isimlerine ait olan aboneliklerin tümü için elektrik, su, doğalgaz gibi tüketimleri kendileri yapmasalarda oluşan borçları ödemekle yükümlü tutulacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.