'Yapı Tasarruf Sistemi Fonu' İle Faizsiz Konut Geliyor

'Yapı Tasarruf Sistemi Fonu' İle Faizsiz Konut Geliyor

MÜSİAD , konut alacakları faiz yükünden kurtaracak 'Yapı tasarrufu Sistemi Fonu' kuruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Faizsiz konut finansmanının kendi alanında yeni bir alternatif olacağını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Expo kapanış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

''Yapı Tasarruf Sistemi Fonu kurulacak''

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, geniş ve yayılmacı bir platforma geçişin 5 aşamalı planla mümkün olacağını kaydetti. Aşamaları sermayenin millileştirilmesi, sermayenin olgunlaştırılması ve ıslahı, sermayede senkronizasyonu, sermayedeki kutuplaşmanın giderilmesi ve akreditasyon olarak sıralayan Kaan, “Büyümek isteyen girişimciler ve start-up projeler için Girişim Sermayesi Fonu, tarımda kendine yetebilmek ve tarımda 4.0’ı gerçekleştirebilmek için Gıda-tarım ve Teknolojileri Fonu, konut sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenleri kredi faizi yükünden kurtarmak için Yapı Tasarruf Sistemi Fonu, ara malı ithalatını en aza indirmek ve yerli-milli üretimi desteklemek için Kooperatif Finans Sistemi, tarım, hayvancılık, enerji ve çevre alanlarına entegre etmek ve tarımda verimliliği artırmak için biyogaz Organik ve Organomineral Gübre Tesisleri Projesi, büyümek isteyen ancak küçük sanayi bölgeleri ve OSB’ler arasına sıkışmış KOBİ’leri büyütmek için Orta Ölçekli Sanayi Bölgeleri kurmaktayız. Güvenli gayrimenkul alım-satımı için Gayrimenkul Borsası (GABORAS) da geliyor” dedi.

''Faizsiz konut finansmanıyla yeni alternatif''

Faizsiz konut finansman sitemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Faizsiz konut finansman projesini kendi alanında yeni bir alternatif olarak değerlendiriyorum. MÜSİAD attığı her adımda hem kendisi hem ülkemiz, işbirliği halinde olduğu şirketleri destekleyen bir yaklaşımla hareket ediyor. MÜSİAD işte bu farkı projeleriyle dünyanın 85 ülkesine yayılan ofisleriyle, komisyonları ve kurullarıyla gençlere ve kadınlara yönelik özel çalışmalarıyla en özel şekilde yansıtan kurumlarımızdan biridir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.