Yapı Denetim Firmalarının Ret Hakkı Müteahhitleri Mağdur Ediyor

Yapı Denetim Firmalarının Ret Hakkı Müteahhitleri Mağdur Ediyor

inşaat sektörü, yapı denetim firmalarına iş reddetme yetkisi verilmesinden şikayetçi. Denetim firmalarının işi kabul etmeme hakkını kullanması nedeniyle müteahhitler hem mağdur oluyor hem de zamandan kaybediyor.

A+A-

konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım yapı denetim firmalarının 15 gün içerisinde işi reddetme hakkına sahip olduğunu, bu sürenin 3 güne indirilmesi gerektiğini ifade etti.

İslam Yıldırım şunları ifade etti, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ahbap çavuş denetimleri olmasın diye kura sistemini getirdi. Sistem doğru ama eksikleri var. Eskiden yapı denetim kurumlarının görevi beton numunelerinin alınması, demir ve benzeri kriterlerin kontrol edilmesiydi. Ama bu gerektiği şekilde yapılamıyordu. Eğri oturalım doğru konuşalım. Torba yapı denetim sistemini getirelim dediler. Müteahhit yapı denetim firmasını seçmesin. Eğer bir eksik iş yapan var ise yapı denetimi firmasını kapatalım dediler. Bununla ilgili çok sayıda yapı denetim firması da kapatıldı. Ama geldiğimiz noktada süreç öyle bir yere geldi ki. Kesinlikle bakanlık bu sistemden vaz geçmeyecek. Ama eksikliklerinin de hızla gidermesi gerekiyor. Biz bir çalışma yaptık bakanlığa verdik. Düzenlemenin ne zaman olacağı ile ilgili bize bir bilgi gelmedi.”

SÜRE VE BÖLGE UYGULANSIN

Önerileri doğrultusunda değişim beklediklerini vurgulayan Başkan Yıldırım, “Örnek veriyorum. Bizim çalışma alanımız Karabağlar’da. Karabağlar’da kaç tane yapı denetim firması var? 10 tane onlardan birini seçsin bana. Nerede iş yapıyorum? Urla’da Urla’dan bir firma denetimimi yapsın. Karabağlar’da iş yapan müteahhite Menemen’den bir firma çıkarsa reddetmek için 15 gün beklemesin. Ona 3 gün diyelim. Bizim çözüm önerimiz bu. Teknoloji 3 gün içerisinde geri dönülmesine müsait” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.