Yaklaşık 1,3 Milyon Binaya Enerji Kimlik Belgesi Verildi

Yaklaşık 1,3 Milyon Binaya Enerji Kimlik Belgesi Verildi

Binalarda, Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011'den bu yana yaklaşık 1 milyon 300 bin bina için Enerji Kimlik Belgesi düzenlendi. Kaynak: Yaklaşık 1,3 milyon binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi

A+A-

Anadolu Ajansı muhabirinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından edindiği bilgilere göre, Enerji Kimlik Belgesi, binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ya da soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgilere sahip.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ülkemizde 1 Ocak 2011 tarihinde sonra inşa edilen yeni yapılar için yapı kullanma izin belgesi alınması aşamasında Enerji Kimlik Belgesi'nin ilgili idarelere sunulması, enerji performans ve sera gazı salınım sınıfının da en az C sınıfı olması zorunlu olmuştu.

Mevcut binalarda da 2 Mayıs 2017 tarihinden itibaren alınması şartının olduğu Enerji Kimlik Belgesi için sınıf zorunluluğu yok.

Herkes tarafından merak edilen Enerji Kimlik Belgesinde, yapıların enerji sınıfları A, B, C, D, E, F ve G şeklinde gösteriliyor. Resmi bilgilere göre, A sınıfı en verimli, G sınıfı ise en düşük verimli seviye.

Geçerliliği 10 sene olan bu belgelerde, binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırmasının dışında binanın enerji tüketimine etki eden sistemlere, bileşenlere ve yalıtımına ilişkin bilgiler mevcut.

Bu kapsamda, senenin ilk 7 ayında, 16 bin 67'si mevcut, 55 bin 175'i yeni bina olarak toplamda  71 bin 242 bina için  için Enerji Kimlik Belgesi verildi.

Uygulamanın başladığı 2011 tarihinden itibaren 332 bin 718'i mevcut, 958 bin 6'sı yeni olmak üzere toplam olarak 1 milyon 290 bin 724 bina Enerji Kimlik Belgesi almış oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Enerji Kimlik Belgesi oluşturulması için 7 bin 288 firma ve 9 bin 564 uzmana yetki verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.