Yabancıya Hileli Konut Satışı Yapan Firmalar Takibe Alınıyor

Yabancıya Hileli Konut Satışı Yapan Firmalar Takibe Alınıyor

“Konutta Yasadışı Vatandaşlık” konusu, Ticaret Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün takibine alındı. Mars Investment Kurucusu ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Hakan Bucak’ın Ticaret Bakanlığı’na yaptığı çağrı karşılık gördü. 

A+A-

Geçtiğimiz günlerde, yasa dışı finans sistemleri tarafından yabancıya vatandaşlık hakkı veren 250 bin dolarlık yatırım tutarı şartının, 175 bin dolar olarak gösterildiği hileli bir kampanya yürütüldüğünü açıklayan Hakan Bucak, “Yurt dışında 175 bin dolar ile yüzde 10 kira gelir garantisi” sloganıyla hileli kampanya yapıldığını görüyoruz. Bu firmaların Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilip bir an önce yasaklanması gerekiyor. Bu tür asılsız reklamlar, ülkemizin ve sektörümüzün tanıtımına zarar veriyor!” diye uyarmıştı. Hakan Bucak’ın bu uyarısı hileli kampanya yürüten firmaları, bakanlık ve ilgili devlet daireleri ciddi anlamda takibe aldı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi de bu konunun takipçisi olacaklarını ve ciddi anlamda bu konuya bulaşan kişilerin hukuki ve mesleki bir çok yaptırıma hedef olacaklarını Hakan Bucak ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler daire Başkanı Gökhan Çanakçı YouTube üzerinden yaptıkları yayında anlattı..

 Gayrimenkul ve inşaat sektörünün Türkiye’nin dünyadaki vitrinine çok büyük bir değer kazandırdığını hatırlatan Mars Investment Kurucusu ve Genel Müdürü aynı zamanda GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Hakan Bucak, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

 Devletin tüm birimleri devrede

“Yabancıya konut satışı, Türkiye imajını doğrudan etkiliyor. Bu noktada yabancıya konut satan acente firmaların ve çalışanlarının belli bir eğitim diplomasına sahip olması ve belli bir sertifika sisteminden geçmesi gerekiyor. Ticaret Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığımız çağrıyı dikkate aldı. Söz konusu yasa dışı işlemi yapan firmalar için soruşturma başlatıyor. Sonraki aşamada Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği de devreye girdi. Sektöre belirli bir standart getirmek için çalışmalar yürütülüyor. Yasal olmayan yöntemlerle konut satışı yapanlarla ilgili olarak devletimizin tüm birimleri adeta seferberlik başlattı. Mars Investment olarak bu seferberlikte biz de varız.”

 Seferberliğe davet çağrısı

Türkiye’nin gayrimenkul konusunda marka değerini artırmak için belli kriterler getirilmesi gerektiğinin altını çizen Hakan Bucak,”Emlak firmalarının çalışanları için eğitim programları sertifikasyonlar geliştirilmesi noktasında GİGDER’in önemli çalışmaları var. Bu çalışmalara destek verilmesi çok kıymetlidir” diyerek gayrimenkul ve inşaat sektörünün tüm paydaşlarını seferberliğe davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.