Yabancılara, Haziran Ayında Ne Kadar Gayrimenkul Satıldı?

Yabancılara, Haziran Ayında Ne Kadar Gayrimenkul Satıldı?

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, yabancı yatırımcıya gayrimenkul satışlarından elde edilen net gelir 2022 yılı Haziran ayında 1 milyar 144 milyon dolar oldu.

A+A-

Bu yılın ilk 6 aylık döneminde yabancılara gayrimenkul satışı kaynaklı gelir toplamda 3 milyar 485 milyar dolara yükselirken, 2018’in ikinci yarısında kaydedilen 3 milyar 651 milyon dolarlık rekor sonrasındaki en yüksek ikinci rakama ulaşıldı.

TÜİK verilerine göre, yabancılara yapılan konut satışları haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 81.8 artarak 8 bin 630 adetle rekor kırmıştı. Yabancılara yapılan konut satışları ocak-haziran döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 72.7 artarak 35 bin 383 olmuştu.

TL’deki değer kaybı ve yabancılara gayrimenkul alımı karşılığında vatandaşlık verilmesi uygulaması, yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul alımlarını artırırken, ülkemizdeki fiyat artışlarında da etkili oluyor.

Yabancı talebinin Türkiye’deki gayrimenkul fiyatlarını artırdığı bilinmesine ve bu durum Türk vatandaşlarının konuta erişimini zorlaştırmasına rağmen hükümet yabancı alımlarını teşvik etmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.