Yabancılar Gayrimenkul İçin Hangi Bölgeleri Tercih Ediyor?

 Yabancılar Gayrimenkul İçin Hangi Bölgeleri Tercih Ediyor?

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, vatandaşlık hakkı, teşvikler ve KDV istisnası ile yabancıya gayrimenkul satışının arttığını söyledi. Boz, yabancı gayrimenkul yatırımcıların tercih ettiği bölgeleri de açıkladı.

A+A-

Yeni açıklanan konut satışı verilerine göre yerli yatırımcılara yapılan konut satışı azalırken yabancı yatırımcılara yapılan satışlar yüz güldürüyor. İnşaattaki maliyet artışlarına karşın, KDV muafiyeti ve 250 bin dolarlık satış karşılığı verilen vatandaşlık hakkı yabancı yatırımcıları Türkiye'de yatırım yapmaya yönlendiriyor. 2019 yılında yabancılara yapılan konut satışında bir önceki yıllara göre çok daha yüksek rakamlar bekleniyor.

 Sektörde yabancılara konut satışında öncülük eden PropertyTR, uluslararası bir emlak firması olarak 10 yılı aşkın bir süredir hizmet sunuyor. PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, yabancıların konut talebinin artmaya devam edeceğini vurgulayarak yabancı yatırımcıların Türkiye'de konuta yatırım yapmaktan vazgeçemediğini dile getirdi.

 Vatandaşlık Hakkı Yabancı Yatırımcıya Konut Satışını Arttırdı

 Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancılar için "oturma izni" konusu çok önemlidir. PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanıyan gayrimenkul alım bedelinin 250 bin dolara düşürülmesinin sektöre moral olduğunu belirtti.

 Yerli konut satışı aşağı yönde bir trend izlese de yabancıya konut satışının hız kesmediğini görüyoruz. Bir yatırımcı için her ne kadar yabancı bir ülkede yatırım yapma kararı almak zor olsa da, yabancı yatırımcılar özellikle İstanbul Boğazı başta olma üzere; Ankara ve Antalya'dan konut almayı tercih ediyor. Sektörel deneyimi ile yabancı yatırımcılara gayrimenkul işinde rakip tanımayan PropertyTR, dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcıları en iyi şekilde yönlendirerek hizmet sunuyor.

 Teşvikler ve KDV İstisnası Yabancılara Konut Satışına İvme Kazandırdı

 Yabancı yatırımcıları oturma izni dışında Türkiye'de yatırım yapmaya yönlendiren iki önemli unsur teşvikler ve KDV istisnasıdır. Yabancıya konut satışındaki artışı değerlendiren Yusuf Boz, özellikle seçim sonrası dövizin dengelenmesi ile yabancıların konut talebinin daha da artacağını belirtti. PropertyTR olarak 2018 yılında yabancı konut satışında zirve yaptıklarını, oturma izni başta olmak üzere teşvikler ve KDV istisnasının satışları 2019 yılında daha da arttıracağını dile getirdi. Yabancıya konut satışının son dönemlerde büyük önem kazandığını söyleyen Boz, Propertytr olarak yabancı yatırımcıları iyi tanıdıklarını, önümüzdeki günler için % 50'ye varan bir satış artışı öngördüklerini belirtti.

Seçim Sonrası Yabancı Gayrimenkul Satın Alımı

 31 Mart seçimleri sonrası yabancı gayrimenkul satın alımının nasıl etkileneceği merak konusudur. PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, seçim sonrası doların düşme yönünde bir seyir izlemesinin yabancı yatırımcılara konut satışını olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı. 250 bin dolarlık gayrimenkul alımından sonra vatandaşlık verilmesi, KDV ve teşvik avantajının sunulması ile yabancıya konut satışının artacağını dile getirdi. Yabancı gayrimenkul pazarlayan bir firma olarak sektörde talep ve ihtiyaçlara cevap vermeye devam edeceklerini, ülkemize döviz kazandırmak için ilk günkü güç ve azimle çalışacaklarını ifade etti.

 Yabancılar Gayrimenkul İçin Hangi Bölgeleri Tercih Ediyor?

 Yabancıların gayrimenkul için en gözde şehir İstanbul'dur. İstanbul'da üst düzey gelir seviyesinde olan yabancı yatırımcılar İstanbul Boğazı'nda yalı almayı tercih ediyor. Antalya, Ankara, Samsun, Mersin, Muğla ve Trabzon İstanbul'dan sonra yabancı konut satışında daha sonra gelen şehirler arasında yer alıyor.

 Yabancı konut satışında uyruklar incelendiğinde Iraklıların çoğunlukta olduğu dikkat çekiyor. Onları İranlılar, Ruslar, Afganlar ve Kuveytliler izliyor. Dünyanın her yerinden gelen yabancı yatırımcıları konut sahibi yapan propertytr, 10 yılı aşkın deneyimi ile gayrimenkul alanında hizmet sunmaya devam ediyor.

 PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, somut verilerden yola çıkarak yaptığı açıklamalarda ülkemize yabancı yatırım çekmek için gösterilen gayretin sonuçlarını görmeye başladıklarını dile getirdi. Yabancı konut satışında trendin artış yönünde olacağına kesin gözü ile baktıklarını söyleyerek, PropertyTR olarak olarak sektörde var güçleri ile çaba göstereceklerini ifade etti.

 Yabancıya Konut Satışı Rakamları

 2018 yılında TÜİK'in yayınladığı istatistikler, bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışlarının yüzde 9,2 oranında azaldığını gösterdi. Buna karşın yabancıya yapılan konut satışları zirve yaptı. Satışlar 2018 Eylül'ünde 1,1 oranında arttı. Yabancılar 5.615 adet konut satın alarak emlak sektöründe yüz güldürdü. 2018 Eylül ayına kadar yabancıya konut satış rakamları 24.155 adete ulaştı.

 2019 Şubat ayında ise konut satışları geçen yılın aynı ayına kıyasla % 68.2 azalışla 8.890'a gerilerken, yabancılara yapılan konut satışları %92.1 artarak 3.321'e ulaştı. Ülke uyrukları incelendiğinde, bu yıl 628 konutla Iraklılar ilk sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.