Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali Açıldı!

Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali Açıldı!

Her ilçeye modern otogar kazandırma çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni hizmete açtı.

A+A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BELSAN A.Ş tarafından hizmet verecek olan Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali bünyesinde bulunan büfe ve gişelerin kura çekimi yapılarak esnafa teslim edilmişti.

Viranşehir-Mardin karayolu üzerinde 5 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 17 bin 500 metrekare üzerinde, 16 yazıhaneden oluşan otogarda 20 otobüs peronu, 8 minibüs yazıhanesi ve 11 adet minibüs peronu yer alıyor. Kafeterya, restoran, çocuk oyun grubu, 8 adet dükkan, misafirhane, emzirme odası, sağlık kabini, 52 adet kırsal minibüs için oto park, 56 adet özel otopark, 12 adet ticari taksi, bay bayan soyunma odaları, kayıp eşya ve emanet bürosu, müdüriyet, bay ve bayan berber salonu, mescidin bulunduğu otogar modern görünümü ile Viranşehir'e kazandırıldı.

VİRANŞEHİR'DE "BİLGİ EVİ" GENÇLERİN HİZMETİNE SUNULUYOR

Şanlıurfa merkez ilçelerde açtığı kütüphanelerle gençlerin eğitimine destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir'de "Bilgi Evi" ile Viranşehirli gençlerin eğitimine destek sunmayı hedefliyor.

Sosyal Belediyeciliği her alanda yaptığı çalışmalarla ortaya koyan Büyükşehir Belediyesi, Viranşehirli gençlerin eğitimine destek sunmak amacıyla Bahçelievler mahallesinde bulunan Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde bulunan iki katlı binayı "Bilgi Evi" projesiyle hizmete hazırladı. Bilgi evinin birinci katında 2 bin kitap olacak. 10 bilgisayar ve internet imkanı ile daha çok kitaba ulaşması sağlanacak. İkinci katında ise sınıf ortamında TEOG sınavına hazırlanma imkanı sunulurken, bunun yanı sıra gençlerin bilgi ve becerisini ortaya koyacak müzik ve resim kursu hizmet verecek.

Viranşehir halkına yakışır bir hizmetler olduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, Viranşehir'e yönelik hizmetlerinin süreceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.