Vestel MAnisa OSB'de Yeni Bir Fabrika İnşa Edecek

Vestel MAnisa OSB'de Yeni Bir Fabrika İnşa Edecek

Ege’nin beyaz eşya ve teknoloji devi Vestel, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsasında 70 milyon euro değerinde yeni fabrika kuruyor.

A+A-

Toplam 1 milyon metrekarelik alanda günde 76 bin üretim kapasitesine sahip firma, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde satın almış olduğu arsa üzerinde çamaşır ve kurutma makinesi üretimine dayalı yeni bir fabrika kurma kararı aldı.

ÇAMAŞIR VE KURUTMA MAKİNE ÜSSÜ

Yılda 750 bin adet çamaşır makinesi ve 750 bin adet kurutma makinesi üretim kapasitesine sahip olacak yeni bir fabrika kurulması için yatırım çalışmaları başlatıldı. Hazırlanan projenin ardından yapımı gerçekleşecek fabrikanın Haziran 2018’de tamamlanması planlanıyor.

70 MİLYON EURO 

Vestel, yeni teknolojik ekipmanların kullanılacağı yeni fabrika için 70 milyon euro yatırım harcaması yapmayı planlıyor. Yatırımın Manisa OSB’de kurulması nedeniyle gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi destekleri gibi yatırım teşviklerinden yararlanılacak.

Firma yapılacak yatırım hakkındaki bilgilendirmeyi Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Yatırım çalışmalarının 2017 ile birlikte başlaması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.