Uzungöl'de Kaçak Yapıların Yıkımı Başlıyor

Uzungöl'de Kaçak Yapıların Yıkımı Başlıyor

Uzungöl'de imar barışı kapsamına girmeyen 118 yapı yıkılacak. Belediye mülk sahiplerine tebligat göndererek 5 ekimde yıkımın başlayacağını bildirdi.

A+A-

Çaykara ilçesine bağlı olan Uzungöl'de, otel, pansiyon ve iş yeri sayısının her geçen gün artış göstermesi, bölgede uzun süredir devam eden imar kirliği sorununu da artırdı. 

Son dönemde, Körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bölgede, otel, apart otel, pansiyon ve iş yeri sayısının plansız şekilde artmasıyla beraber imar kirliliğindeki artış ise tavan yaptı.  Uzungöl'de, yıkım kararı verilen 862 kaçak yapı sahibi, İmar Barışı'ndan yararlanmak için başvuru yaptı.

YIKIMLARA 5  EKİM'DE BAŞLANACAK  

Yaklaşık 1.650 hektar alan üzerine kurulu, 1983'de milli park ilan edilen ve 2003'de de yaklaşık 30 bin hektara varan özel çevre koruma bölgesi ilan edilen Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan 118'e yakın kaçak yapı için start verildi. 

Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan kaçak ve çarpık yapıların yıkımıyla ilgili Trabzon Valiliği´nden Çaykara Belediyesi'ne yazı gönderildi ve yıkılcak yapıların boşaltılması ve yıkıma uygun hale getirilmesi istendi. Daha sonra Çaykara Belediyesi, bahse konu yapı sahiplerini gönderdiği tebligatlarla bilgilendirdi. Yıkımlar ise 5 Ekim'den itibaren başlanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.