Urla'da Kamulaştırma İptali, Çeşme'de Yeni Kamulaştırma

Urla'da Kamulaştırma İptali, Çeşme'de Yeni Kamulaştırma

Urla ve Çeşme'de geçtiğimiz haftalarda yapılan kamulaştırmalarda yeni güncelleme yapıldı. Urla'daki bazı araziler kamulaştırma kapsamından çıkartılıp Çeşme'deki bazı alanlar için kamulaştırma kararı alındı.

A+A-

İzmir'de alınan acele kamulaştırma kararıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de bazı bölgelerdeki kamulaştırma kararı geri alındı.

Söz konusu karar ile Urla’nın Zeytineli bölgesindeki 293 parsellik tarım alanı kamulaştırma kapsamından çıkarılırken, kapsam dışı bırakılan alanların "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım" alanında olduğu belirtildi. 

Kapsam dışı bırakılan alanlar içinde DİSK'in kamulaştırılan alanının bulunmadığı öğrenildi. 

Öte yandan Resmi Gazete’de yayımlanan 2103 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile de "Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi"nin sınırlarının genişletilmesi yönünde karar verildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerindeki Alaçatı ve Zeytinelli mahallerinde bulunan "Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" kapsamındaki taşınmazlara yönelik acele kamulaştırma kararı alınmış, bölgede Suudi Arabistan merkezli Albassam Group’un, "Yeni Çeşme" adıyla proje çizdiği iddia edilmişti.

"Acele kamulaştırma" kararının ardından açıklama yapan DİSK Genel-İş tarafından 'İzmir Urla'daki arazimiz özelleştirilmek için kamulaştırıldı' denilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.