Urla ve Buca'daki 2 Arsa Özelleştirme Programına Alındı

Urla ve Buca'daki 2 Arsa Özelleştirme Programına Alındı

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Buca'da 3, Urla'da ise 4 parselden oluşan arsalar özelleştirme programına alındı. Buca'daki arsanın imar planalrı onaylanırken, Urla'daki planlar itiraz sürecinin ardından reddeilmişti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’i yakından ilgilendiren 2 özelleştirme kararına imza attı. Buca ve Urla’yı kapsayan özelleştirme kararlarında önemli ayrıntılar dikkat çekti.

ERDOĞAN'DAN FLAŞ HAMLE!

Erdoğan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirme kapsam ve programında bulunan mülkiyeti Sümer Holding A.Ş. ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilen TTA Gayrimenkul A.Ş. adına Buca’da kayıtlı taşınmazları özelleştirmek için hamle yaptı.

ORADA ENGEL BULUNMUYOR

Arazilerin ticaret alanı, belediye hizmet alanı, genel otopark alanı, park ve yol şeklinde kullanımının önünde bir engel bulunmuyor. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı onaylanırken kararın gereğini uygulama yetkisi ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na verildi.  

URLA'DA 5 PARSEL...

Erdoğan ayrıca Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirme kapsam ve programında bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı olan ve Urla’da yer alan taşınmazlar için de karar aldı. Arazilerin kentsel gelişme alanı, ticaret-turizm-konut alanı, günübirlik tesis alanı, lise alanı, park, kuru dere yatağı ve yol noktasında kullanım kararları getirildi. 1/100000 ve 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Uygulama İmar Planı Değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazların reddedildiği belirtildi. Kararların yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkili kılındı. 

Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.