Urla'da Arsa Fiyatları Uçtu: 6 Ayda Yüzde 600 Arttı

Urla'da Arsa Fiyatları Uçtu: 6 Ayda Yüzde 600 Arttı

Son 1 yılda arsa fiyatlarının ortalama yüzde 60 arttığı Urla'da astronomik fiyat artışları da oluyor. Çipli Emlak danışmanı Mustafa Kazan, "6 ay önce satılan bir arsa 6 ay sonra yüzde 600 fiyat artışıyla satıldı. Altın çıksa bu kadar değer kazanmaz" dedi.

A+A-

Pandemi ve deprem ile birlikte Urla’ya olan talep patladı. Talep artışıyla beraber son 1 yılda ilçedeki konut ve arsaların ortalama fiyatı yüzde 60 artış gösterdi.

Pandemi ve deprem sonrası Urla gayrimenkul piyasasını değerlendiren Çipli Emlak danışmanı Mustafa Kazan şunları söyledi, “Pandemi ve deprem Urla’ya olan talebin artmasında iki önemli unsur oldu. Sokağa çıkma yasaklarında vatandaşların dört duvar arasında sıkışması ve İzmir’deki binaların büyük çoğunluğunun depreme dayanıksız olması gibi nedenlerle insanlar müstakil yaşamı tercih etmeye başladı. Urla’nın tercih edilmesindeki en büyük etken az katlı yapıların olması. Depremden sonra gelenlerin büyük bir kısmı arsa alıp tek katlı ev yapmaya başladı. Urla nüfusunda ciddi bir artış var” dedi.

urla-001.jpg

ALTIN ÇIKSA BU KADAR DEĞER KAZANMAZ

Arsa fiyatlarının ortalama yüzde 60 yükseldiğini ancak astronomik fiyat artışlarına da tanıklık ettiklerini belirten Kazan sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Arsa fiyatlarında çok ciddi bir artış oldu. Fiyatların yükselmesinde İstanbulluların etkisi çok fazla. İstanbul’dan gelenler fiyata bakmıyor. 3 dönümlük bir arsanın değeri 2 milyon lira iken arsaya 3 milyon lira verebiliyor. İstanbullular talep gösterdiği için Ege kıyıları çok değerleniyor. Urla’da geçtiğimiz yıl arsa alan bir kişi minimum yüzde 60 karla satabilir. Fiyat artışında astronomik örnekler de var. 6 ay önce satılan bir arsada yüzde 600'ü geçen bir fiyat artışı oldu. Bu tür örneklere Urla'da  çok fazla rastlanıyor. Arazide altın çıksa bu kadar değer kazanmaz ama Urla’da bunlar yaşanıyor.”

İSTANBUL DOĞA, ANKARA DENİZ İSTİYOR

Urla’ya hem İzmir’den hem de il dışında çok ciddi talep geldiğini ifade eden Kazan şu sözleri kullandı, “Çeşme’den de artık Urla’ya bir talep var. Çeşme’de yeşil yok. Çeşme’den gelen müşterilerimiz Urla’da yeşilin içerisinde yaşamak ve şehir merkezine yakın olmak için burayı tercih ettiğini ifade ediyor. Çeşme’ye eğlenmek için gidecekse de otobanla kısa sürede ulaşabiliyor. İstanbul’lar denizi gördükleri için genelde doğanın içinde ev almak istiyorlar. Ankaralılar ise mutlaka deniz görsün istiyorlar. Tapusunda Urla yazan bir arazi veya ev, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde bile olsa zarar ettirmez. Urla’da 1+1 dairelerin fiyatları 500 bin liradan başlayıp 2 milyon liraya çıkıyor. Urla’da kiralık ev yok. Urla’daki 30 emlak ofisine gitseniz bulacağınız en fazla 1-2 kiralık ev bulabilirsiniz.”

URLA DEĞER KAYBETMEZ

Urla’da çok fazla inşaat olduğunu belirten Mustafa Kazan birçok projenin de ruhsat aşamasında olduğunu ifade etti. Kazan şu ifadelere yer verdi, “İnşaatın fazla olması dezavantaj gibi gelebilir. Ama kat sayısının düşük olması ve nazım imar planı dışındaki yerlerde, mevzi imar planlarına göre yapılaşma sağlanması (örneğin 1 dönüme 1 ev yapılabilmesi) ilçenin doğal yapısını korunuyor. Kat sayısı korunduğu ve yapılaşma düşük yoğunlukta sürdüğü takdirde Urla değer kaybetmez.

TAPUDA 15 GÜN SIRA BEKLENİYOR

Emlak piyasasındaki hareketlilikten dolayı tapu müdürlüğünde yoğunluk yaşandığını belirten Kazan sözlerini şu şekilde noktaladı, “Urla’da uzun zamandır plan çalışması yapılmadığı için imarlı arsa sıkıntımız var. Mutlaka bir plan çalışması yapılmalı. Konut ve arsa fiyatları ortalama yüzde 60 arttı. Yüksek fiyatlara rağmen talep artıyor Fiyatlar daha da artacaktır. Tapularda sıra bulmak çok zor. Bugün tapuya müracaat etseniz 10-15 gün sonra ancak sıra alabiliyorsunuz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.