Ünlü Şarkıcının Evi 1.1 Milyar TL'ye Satışa Çıktı

Ünlü Şarkıcının Evi 1.1 Milyar TL'ye Satışa Çıktı

İngiliz müzik efsanesi Rod Stewart'ın Pasifik okyanus kıyısındaki eski görkemli mülkü yaklaşık 1,1 milyar TL'ye (49.5 milyon dolar) satışa çıkarıldı.

A+A-

78 yaşındaki dünyaca ünlü müzisyen ve şarkıcı Rod Stewart’ın, eskiden sahip olduğu ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yer alan lüks evi Wave House yeni alıcılarını bekliyor.

1950’lerde tasarlanan ve dev bir dalga gibi görünmesi amaçlanan okyanus kıyısındaki Malibu mülkü, Kaliforniya kıyı şeridinin popüler evlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre, altı yatak odalı ve sekiz banyolu Wave House adlı ev yaklaşık 1,1 milyar TL’ye (49.5 milyon dolar) satışa sunuluyor ve dış görüntüsünün Sidney Opera Binası için bir ilham kaynağı olduğuna inanılıyor.

Evin satışıyla ilgilenen Dena Luciano, The Post’a yaptığı açıklamada, “Eşsiz tasarımı ve büyüleyici atmosferi ile Wave House, mimar Harry Gesner’ın sanatsal vizyonunun ve emlak piyasasındaki çekiciliğinin bir kanıtı olarak duruyor. Aynı anda hem rahatlama hem de hayranlık uyandırıyor.” dedi.

Kereste fabrikası sahibi yerel bir çift için inşa edilen ev, o zamandan beri İngiliz rockçı Rod Stewart ve sonrasında da plak şirketi yöneticisi Mo Ostin’e aitti. Ostin geçen yıl 95 yaşında vefat etti ve şimdi evin satışıyla oğlu Michael Ostin ilgileniyor.

Listeye göre, yaklaşık 6.200 metrekarelik yerleşkede merkezi şömine, jakuzi ve sauna, plaja bakan bir birincil süit içeren üç odası var. Ayrıca geniş pencerelerden de Pasifik Okyanusu’nun manzarası izlenebiliyor.

Çatı, balık pulunu andırması amaçlanan el yapımı bakır kiremitlerle kaplı ve ayrıca hem garaj hem de misafirhane olarak hizmet veren ayrı bir bina daha mevcut.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.