Üniversiteliler Ev Kiralamak Yerine Satın Alıyor

Üniversiteliler Ev Kiralamak Yerine Satın Alıyor

Konut kredisi faizlerinin düşmesi velileri de harekete geçti. Veliler çocukları için ev kiralamak yerine satın almayı tercih ediyor. Veliler kira yerine kredi taksitlerini ödüyor.

A+A-

Gayrimenkul danışmanları üniversite öğrencilerinin en çok bin lira ile bin 500 liralık konutları kiradıklarını söylüyor. Bu durumda 500 bin TL’ye kadar olan konut kredi faizi oranlarının kamu bankalarında aylık yüzde 0.99’a düşürmesinin öğrenciler için kiralama yerine satın alma alternatifi sunuluyor.

Masar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmad Ghassan Altınawı, hesabını iyi yapan velilerin çocukları için ev kiralamak yerine ev satın aldıklarını belirtiyor.

4 YILLIK KİRA 80 BİN LİRA

Altınawı, “4 yıllık lisans eğitimi boyunca ödenen kira tutarı, 80 bin TL’yi buluyor. Oysa yüzde 0,99 faiz oranıyla, uzun vadelerle ödeme yaparak kira tutarında taksitlerle konut satın almak mümkün. Üniversite öğrencileri için ev kirası derdi sona erdi, ev satın alma dönemi başladı. Biz de öğrencilerin ağırlık kazandığı şehirlerden biri olan Düzce’de inşa ettiğimiz Masar Tower projesi aracılığıyla aileleri kira derdinden kurtararak, kolaylıkla ev sahibi yapmayı hedefledik” açıklamasında bulundu.

172 BİN LİRAYA 1+1 ALINABİLİYOR

Ev alırken en önemli etken fiyat oluyor. Altınawı, Düzce projesinde ev fiyatlarının 172 bin liradan başlangıç gösterdiğini söylüyor. 13 kat, 2 blokta toplam 228 adet daire ve 16 ticari alandan meydana gelen projenin her katında 19 daire bulunuyor. Sitede, 1+1 dairelerin metrekare aralıkları, 63 ile 67 metrekare aralığında değişiklik gösteriyor.  2+1 daireler ise 91 metrekare büyüklüğünde.

Ankara'da da öğrenci ev alıyor

Çatkaya Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çatkaya da son dönemde Ankara’da emlak satışlarının ciddi oranda artış gösterdiğini ifade etti. Çatkaya, ağırlığı da üniversite için Ankara’ya gelen öğrenci velilerinin oluşturduğunu kaydetti.  Ankara’da kiralık daireler üniversite bölgelerinde ağırlıklı olarak bin 500 lira ile 2 bin lira arasında değişiklik gösteriyror. 1+1 tipi ev fiyatları ise Ankara’da 150 bin liradan başlıyor.

KONUT KAYBETTİRMİYOR

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut yatırımının uzun vadede kazandırdığını ifade etti.. Yazıcı. “Okumak için şehir değiştiren çocuğuna ev alan vatandaş, kiraya vereceği parayı ev alarak değerlendiriyor ve konutun değer artışını da hesaba katıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.