"Üniversite Planlarına Değil 5 Bin Konutun İnşaatına Karşıyız"

"Üniversite Planlarına Değil 5 Bin Konutun İnşaatına Karşıyız"

TOKİ Karabağlar'daki 90 hektarlık alanın imar planını yeniden onayladı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvutopu, “Biz üniversiteye değil üniversite planında ortaya çıkan 5 bin konutluk inşaata karşıyız" dedi.

A+A-

Hazine tarafından TOKİ’ye devredildikten sonra üniversite alanı olarak ilan edilen Karabağlar Uzundere’deki 90 hektarlık alanla ilgili tartışmalar sürüyor. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin yeni kampüs alanı olarak duyurulan arazi için yapılan plana Karabağlar Belediyesi ve bazı STK’lar karşı çıkmıştı. Üniversite alanının tamamının okul ve eğitime ayrılması talebi gerekli yerlere iletilmiş yarısına yapılacak olan 5 bin konutluk yeni yaşam alanının kaldırılması istenmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapılan itirazları ve gelen görüşleri değerlendirerek yeni planı tekrar duyurdu. Buna göre, üniversite alanı ve konut alanında hiçbir değişiklik yapılmadı. İtirazların tamamı ret edilirken İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine üniversite alanında “su deposu ve terfi istasyon alanı” olarak iki bölge ayrıldı. Su terfi istasyonu için ayrılan kısımlar için konut alanından bir bölüm tahsis edildi. Toplam 16 bin metrekare olan konut alanı 114 bin metrekareye düşürüldü.

Bakanlığın planına göre, 90 hektarlık alanda TOKİ tarafından ihale yöntemiyle üniversite inşaatı başlayacak. Üniversite binalarını yapan şirket burada aynı zamanda 5 bin kişilik konut projesini de hayata geçirecek.

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLİ

Üniversiteye karşı olmadıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Biz Karabağlar’ın hakkını savunuyoruz. Burada üniversite alanı ayrıldıysa tamamının üniversiteye verilmesini istiyoruz. Konut alanı yeni bir yük demek. Bölgede kentsel dönüşüm çalışması var.Hem bakanlık hem de Büyükşehir’in dönüşüm projesini baltalamak demektir. Biz, oraya 5 bin kişilik konutu istemiyoruz” demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.