Turpa 3 Yılda 100 Ofise Ulaşmayı Hedefliyor

Turpa 3 Yılda 100 Ofise Ulaşmayı Hedefliyor

1986 yılında Turyap’tan ayrılan 15 emlak ofisi, İzmir merkezli bir marka oluşturmak için girişimde bulundu. Bu girişimlerin ardından Şahin Ay öncülüğünde Turpa Emlak Bilgi Merkezi kuruldu. Turpa’nın 3 yıl içindeki hedefi 100 ofise ulaşmak.

A+A-

Turpa Emlak, ‘ofisler üzerinden gelir elde etmeye değil, beraber büyüme’ misyonuyla 35 yıldır faaliyet gösteriyor. İzmir’in en fazla ofise sahip yerli emlak markası. İzmir’de çok sayıda ofise ulaşan marka, İzmir şehir merkezi dışındaki ilk bayiliğini Didim’de açtı. Ege Bölgesi’nde 40’a yakın bayi ve 270 danışmana ulaşan firma, Ege dışına açılmak için girişimlere başladı.  İlerleyen yıllarda ise Balıkesir, Bursa bayileri ile büyümeye devam etti. Turpa’nın kurucusu Şahin Ay, 2020 yılının nisan ayında hayatını kaybetti. Şahin Ay’ın vefatından sonra firmanın çalışmalarını, ailesi adına Master Franchise Ferdi Özkaya yürütmeye başladı. Özkaya, Turpa’nın bugünü ve geleceği hakkında dergimize önemli açıklamalarda bulundu.

3 yılda 100 ofis

Turpa’nın büyüme stratejisini ve hedeflerini anlatan Ferdi Özkaya, şu ifadeleri kullandı: “İzmir’de yapılanmamız çok güçlü. Geçtiğimiz yıl 6 yeni ofis açtık. Bu sene pandemi ve Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği nedeniyle ofis verme hızımız yavaşladı. İstanbul’da büyümeyi hedefliyoruz. İstanbul için çok ciddi görüşmeler yaptık. Ancak bölge müdürlüğü açarak yapılanmak istiyoruz. Sorumluluklarının bilincinde olan, kurumsal kimliğimizi koruyup markamızı daha ileriye taşıyacak kişilerle çalışmak istiyoruz. Bu büyüme stratejisiyle devam ediyoruz. Antalya ve Diyarbakır’da da görüşmelerimiz devam ediyor. Potansiyelimiz çok yüksek. 3 yıl içerisinde 100 ofise ulaşmayı planlıyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmemiz için şartların uygun, piyasanın ise hareketli olması gerekiyor.”

Royalty  bedeli yok

Artık geleneksel emlakçılığın zorlaştığını belirten Özkaya, “Sistem kurumsal kimlik çatısı altında brokerlerin uzmanlık bölgeleriyle ekip yönetmeleri sistemine dönmeye başladı. Bireysel emlak işi yapan arkadaşlarla görüşüyoruz. Onlardan kurumsal bir kimlikle çalışmaya sıcak baktıkları için yoğun bir talep alıyoruz. Farklı markalardan Turpa’ya geçişler oluyor. Bu geçişlerin temel nedeni çok az bir mali yükümlülük olması. Franchise ücreti ve aidat dışında hiçbir gideri olmuyor. Danışman ücreti, masa ücreti, royalty bedeli yok” dedi.

Hem global, hem yerel

Turpa’da, ofislerin kendi içerisinde farklı sistemleri uygulayabildiğini belirten Özkaya, “Amerika’da uygulanan bir sistemi Türkiye’de uygulayamazsınız, İstanbul’da uyguladığınız bir sistemi Diyarbakır’da uygulayamazsınız. Kurumsal kimlik kültürünün yöresel değerlerle yoğrulması gerekiyor. Biz buna dikkat ediyoruz. Önerdiğimiz sistemi kendi bölgelerine göre esnetip uygulayan, çok iyi sistem kuran ofislerimiz var. Hem global olarak uygulanabilir hem de yerel içerikleri barındıran bir sistem kurmak, başarıyı da beraberinde getiriyor” ifadelerini kullandı.

Kapanan ofis yok

Turpa’da ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanan ofis olmadığını belirten Özkaya, nedenini şu şekilde açıkladı: “Turpa olarak ofislerimizin, varlığını sürdürmesini istiyoruz. Önceliğimiz franchise ofisler üzerinden para kazanmak değil. Biz, çözüm ortakları yaratmak ve sürdürülebilirliği sağlamayı hedefliyoruz. Şu ana kadar ekonomik sıkıntılar yüzünden kapanan Turpa ofisi olmadı. Ya ofisler devroldu ya da artık emekliye ayrılmak isteyenler ofislerini kapatıp mesleği bıraktı. Şahin Bey’in kurduğu sistemde merkez ofisin sabit giderleri minimumda tutuluyor. Merkez ofisin giderleri bayilere yansıtılmıyor.”

Ferdi Özkaya kimdir?

Dünyanın en büyük uluslararası ilaç fabrikalarından birinde üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ticaret yapmaya karar veren Ferdi Özkaya, birçok iş alanını araştırdı. Gayrimenkul sektörüne girmeye karar verince Franchise veren markalarla görüştü. En az maliyetle en yüksek getiriyi sağlayacak olan markanın Turpa olacağına karar verip 2017 yılında ofis açtı. 2019 yılında Turpa’nın kurucusu Şahin Ay tarafından Master Franchise olarak görevlendirildi. Turpa ofisi de Ege bölge müdürlüğü olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.