TürkMall Çeşme’de Kentsel Dönüşüm Projesine Başlıyor

TürkMall Çeşme’de Kentsel Dönüşüm Projesine Başlıyor

1992 yılından bu yana 80’den fazla alışveriş merkezi geliştiren ve 11 milyon metrekare inşaat yapan TürkMall, Forum Bornova AVM’nin ardından İzmir’de ikinci yatırımını Çeşme’de gerçekleştirecek.

A+A-

Türkiye’nin birçok şehrinde yer alan Novada, Forum, M1 AVM’lerinin yatırımcısı, aynı zamanda dünyanın birçok ülkesinde AVM projesi geliştiren TürkMall İzmir’de kentsel dönüşüm kapsamında yeni projelere imza atacak.

İzmir’deki ilk yatırımı olan Forum Bornova AVM’yi 2006 yılında açan TürkMall ikinci projesini Çeşme’de hayata geçirecek.

2 yıldır hak sahipleri ile birçok kez görüşen ve 4 ayrı proje geliştiren TürkMall yetkilileri Boyalık Beach Otel’de hak sahipleriyle uzlaşma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda en son hazırlanan projenin detayları hak sahipleriyle paylaşıldı. Hak sahiplerinin büyük kısmı kentsel dönüşüm projesine olumlu bakıyor. Hak sahiplerinin tamamıyla uzlaşma sağlanması durumunda proje hazırlıkları başlayacak.

Uzlaşma sağlandığında Çeşme Boyalık’ta Denize sıfır mesafede yer alan Deniz 2 Tatil Sitesi ve Sakarya sitesindeki 158 daire kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yerine tek parselde proje geliştirilecek.  Yeni inşa edilecek projede en fazla 208 daire yer alacak.

turkmall-cesme-001.jpg

İZMİRLİ ORTAK

TürkMall Çeşme Boyalık kentsel dönüşüm projesinde İzmir’de 2005’ten beri konut projeleri üreten Sirius Yapı ile ortaklık yapacak.

Türkiye’nin en büyük yatırımcılarından olan TürkMall ile ortak proje geliştirmenin büyük onur olduğunu belirten Sirius Yapı yönetim kurulu başkanı Barış Öncü, “Bu alanda yapı yoğunluğu çok yüksek. Yapı yoğunluğu çok daha fazla artmasın diye projede en fazla 208 konut yapacağız. Bu sayı daha da düşük olabilir. Proje alanının üçte birini yeşil alan olarak ayırdık. 4.500 metrekarelik bir yeşil alan var. Zeminde kapalı otopark olacak. Uzlaşmalar tamamladıktan sonra imar planları hazırlanacak. Projeye 2022 yılında başlamayı hedefliyoruz” dedi.

KOLONLARI TIRNAĞIMLA KAZIDIM

30 Ekim İzmir depreminin ardından kentsel dönüşümün öncelikli konu haline geldiğini ifade eden Öncü, “Bu evler 1969 yılında yapılmış. Bundan 20 sene önce, 2001 yılında Çeşme’de bir evin tadilatını yapmıştım. Kolonları tırnağımla kazıdığımı hatırlıyorum. Beton diye bir şey kalmamıştı. Demir artık pas izi haline gelmişti. Hak sahipleri depremde evlerinin yıkılabileceğini, sevdiklerini kaybedebileceğini düşünmüyor, onun yerine projedeki kozmetik detayları düşünüyorlar. 30 Ekimin üzerinden 1 yıl geçmedi. Deprem gerçeğini unutmamalıyız. TürkMall 2 yıldır bu projeye emek veriyor. 4 kez proje değiştirdi. Büyük bir emek harcandı. Artık son noktaya geldik” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.