"Türkiye'nin Mekansal Planını Çıkarmak Zorundayız"

"Türkiye'nin Mekansal Planını Çıkarmak Zorundayız"

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum Türkiye'de terörden sonra en büyük sorunun çarpık kentleşme olduğunu bir an önce ülkenin mekansal planlarını çıkarmak zorunda olduklarını söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Durmuş Yalçın Konferans Salonu'nda düzenlenen 104. dönem kaymakam adayları konferansına katıldı.

Kurum konferanstaki konuşmasında şu ifadeleri kullandı, "Şehircilik anlamında bizim şöyle problemlerimiz var. Şehirlerin mekansal planlarını yapmamız gerekiyor. Bizim ülkedeki birinci büyük problemimiz terörse ikinci büyük problemimiz de çarpık kentleşme. Bu çarpık kentleşmede, siz bir ülkeye zarar vermek istiyorsanız, terörden daha büyük zarar verebilirsiniz. Çünkü bu çarpık kentleşmeye meydan verdiğinizde daha sonra bunların altyapısını, sosyal donatısını, ulaşımını çözebilmek adına birçok emek, zaman ve para harcamanız gerekiyor."

Bakan Kurum, Türkiye'nin deprem kuşağında bir ülke olduğunu hatırlatarak, çarpık kentleşmenin de 5-6 il dışında diğer tüm illerde bulunduğunu anlattı. 

Kurum, kaymakam adaylarına gittikleri ilçede bu konuda yapmaları gerekenleri anlattı. Kurum şunları söyledi; "Biz 100 günlük eylem planına da koyduk. Benim bu bakanlık döneminde yapmam gereken en önemli işin, bu ülkenin mekansal stratejik planının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Buna da uğraşıyorum. Bununla ilgili üniversiteyle beraber çalışıyoruz. Bütün ülkemizin mekansal planını çıkarmak zorundayız. İlçelere gittiğinizde boş bulunan arsayı herkes bir şekilde 'şöyle bir proje yapmalıyız' gibi yaklaşımlarla proje gerçekleştirebilir." 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.