Türkiye'nin İlk Nükleer Enerji Santrali Akkuyu NGS Projesinde 3. Aşama Tamamlandı!

Türkiye'nin İlk Nükleer Enerji Santrali Akkuyu NGS Projesinde 3. Aşama Tamamlandı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesinin 2'nci güç ünitesinin reaktör binasına, iç koruma kabuğunun 3'üncü katmanının kurulumu tamamlandı.

A+A-

Hizmete girdiği anda Türkiye'nin ilk Nükleer Enerji Santrali olarak tarihe geçecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi için kritik bir aşama daha tamamlandı. İnşaatı büyük bir hızla devam eden dev projede 2'nci güç ünitesinin reaktör binasına, iç koruma kabuğunun 3'üncü katmanının kurulumu tamamlandı. 

Akkuyu Nükleer Enerji A.Ş. tarafından yapılan açıklama ile kurulacak olan dev santralin en önemli ana unsurları arasında yer alan iç koruma kabuğunun 3'üncü katmanının kurulumunda yeni bir adım daha atıldı. Yapımı tamamlanan son bölümün ardından Akkuyu NGS'nin 2'nci güç ünitesinin reaktör binasının yüksekliği 12 metre daha yükseldi ve 28,95 metreye ulaştı. 

AKKUYU NGS'DE SON DURUM NE, AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ NE ZAMAN BİTECEK, TAMAMLANACAK?

Proje hakkında açıklama yapan Akkuyu Nükleer Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergei Butckikh "İç koruma kabuğunun 3'üncü katmanının 2'nci üniteye montajından sonra, alan içinde 8 metre yüksekliğinde duvarlar inşa etmek üzere çalışmalar yapılacak. İkinci güç ünitesinin ana tesislerinde iç koruma kabuğunun kurulumuna paralel olarak, binanın çevre duvarları ile yardımcı yapı duvarlarının kurulması ve ayrıca reaktör şaftının kurulumu gibi çalışmalar devam etmektedir. diyerek çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 

Yeni projede çalışmalar tüm hızı ile devam ederken Rusya - Türkiye ortaklığı ile hayata geçirilen dev projede yeni bir aşama daha tamamlandı. Bu aşamadan sonra sırası ile 3. ve 4. katmanların kaynak işlemleri yapılacak. Ardından kaynağı yapılan bölümlerin güçlendirme ve betonlama çalışmaları yapılacak. Tüm parçaların montaj çalışmaları tamamlandığı anda kabuğun sızdırmazlığı test edilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.