Türkiye’de Son Bir Yılda Konut Fiyatları Yüzde 40-50 Oranında Arttı

Türkiye’de Son Bir Yılda Konut Fiyatları Yüzde 40-50 Oranında Arttı

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış hakkında bilgi veren Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, “Son bir yılda Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 40-50 oranında yükseldiğini ifade etti.

A+A-

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış hakkında bilgi veren Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, “Son bir yılda Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 40-50 oranında yükseldi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin bazı ilçelerinde bu oranlar yüzde 100’e kadar çıktı. Eski kiracılara bile tek seferde eski kiranın iki katı oranında zam yapan ev sahipleri oldu. İnşaat maliyetlerindeki artış nedeniyle de yeni evler yapılamadıkça bu fiyatların artışı devam edecek. Özellikle büyükşehirlerde ev almak için artık 1 milyon TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Bu nedenlerle birikimi ya da aile desteği yoksa yeni çiftlerin yeni ev alması hayal oluyor. Bu durumda kiraya yöneliyorlar ancak o da artık zorluyor” dedi.

Kira artışları nedeniyle birçok insanın maddi zorluk yaşadığını kaydeden Altınay, “Yüksek kiralara çözüm olarak ev arkadaşı arayanların sayısında artış var. Daha önce tek başına yaşayanlar yanına bir kişi daha alıp kira ve faturaları bölüşüyor. Daha önce öğrenciler genelde 2-3 kişi kalırken artık 5-6’ya kadar çıkabiliyor bu sayı” diye konuştu.

Son bir yılda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışların yeni evlenecek çiftleri zorladığını kaydeden Altınay, düğün sezonunun yaklaşmasıyla ev arayışına giren çiftlerden aileleriyle birlikte yaşamayı planlayanların sayısının arttığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.