Türkiye'de İlk Vlog Tarzı Emlak Kanalı

Türkiye'de İlk Vlog Tarzı Emlak Kanalı

Vlog şeklinde çekilen videoların İstanbul’da bulunan birbirinde lüks villa ve dairelerin içinde geziyor, semtlerin dokusu ve güzel yerleri hakkında bilgiler edinebiliyor ve vatandaşlık ile ilgili tüm sorulara cevaplar bulabiliyorsunuz.

A+A-

Türkiye’de ekonomiyi döndüren sektörler dendiğinde demirbaşlardan birisi olarak emlak sektörünün karışımıza çıktığı şüphesiz. Gerek emlak konut aracılığıyla devletin gerekse birçok şirketin bünyesinde bulunan inşaat firmaları ülkemizin ekonomik lokomotiflerinden. 2000li yılların başından beri hızını giderek artıran sektör, son yıllarda sadece yerli yatırımcı için değil dünyanın dört bir yanından yatırım yapmak isteyen kişilerin de büyük ilgi gösterdiği milli bir ihracat ürünü haline gelmiş durumda. Hatta bir ihracat ürünün aksine yatırımcısını ayağına getiren bu sektör, beyaz eşyasından ev aletlerine karar verme aşamasındaki yeme, içme ve konaklama ücretlerinden site ve projelerin bünyesinde çalışan birçok güvenlik, resepsiyon ve vale gibi nicelerini sayabileceğimiz iş kollarına kadar pek çok kişiye ve sektöre gelir kapısı sağlamasıyla aslında emlak sektörü dediğimizde büyük bir ticaret ağının mevzu bahis olduğunu unutmamak gerekir.

 Diğer yandan bu yatırımcıların bazılarının yerleştiği ve üst düzey yatırımcıların vatandaşlık alarak ekonomik ağa katılan ana damarlardan biri olduklarını da söylemeden geçmeyelim. Gözlerinizi kapatın ve on yıl öncesini aklınıza getirin, şimdiki İstanbul’a geri uyandığınızda aslında gayrımenkul sektörünün ne kadar başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ve günden güne İstanbul’un teneke duvarlı, çinko çatılı yerleşimlerden yüksek binalı rezidanslara dönüşünde devletin, inşaat firmaların ve tabii ki bizzat yabancı yatırımcılar ile doğrudan temas halinde çalışan ve yurt dışıyla sıkı bağlantıları elinde bulunduran acentelerin katkısı oldukça büyük bir yere sahip.

Şerif Nadi Varlı, işte bu acentelerin birinin başında bulunuyor: Vartur Emlak. Hali hazırda oturmuş bir müşteri portföyü bulunan emlakçı, hem daha geniş bir hedef kitlesine hitap etmek, asırlardır dini ve tarihi öneme sahip İstanbul’un güzellikleri konusunda farkındalık yaratmak hem de vatandaşlık almak isteyen yabancı uyruklu kişilere detaylı ve tecrübeli bir kaynaktan bilgi sunmak amacıyla artık birçoğumuzun evinde televizyondan çok daha fazla yer kaplayan YouTube’da bu konular hakkında içerikler üretmeye başladı ve bu yönüyle geleneksel acentelerden farklı bir çizgide yürümesiyle dikkat çekiyor. Dünyada, özellikle Amerika gibi ülkelerde bile sadece birkaç örneğine rastladığımız bu yeni trendin Türkiye’de öncüsü olduğunu söyleyebiliriz. Vlog şeklinde çekilen videoların İstanbul’da bulunan birbirinde lüks villa ve dairelerin içinde geziyor, semtlerin dokusu ve güzel yerleri hakkında bilgiler edinebiliyor ve aynı zamanda vatandaşlık ile ilgili tüm soru işaretlerine cevaplar bulabiliyorsunuz. Türkçe, İngilizce ve Farsça altyazı seçeneklerinin bulunduğu videolar evrensel bir kitleye hitap etmek amacıyla İngilizce çekiliyor. İstanbul’daki önemli emlakçıların, ev ve mekan sahiplerinin de yer aldığı videoların konu başlıkları;

  • İstanbul’un semt semt öne çıkan güzelliklerinin anlatıldığı bir bakış açısıyla gezilmesi
  • İstanbul’un farklı semtlerinde nefes kesici gayrımenkul turları
  • Türkiye’de gayrımenkul yatırımı yapmak isteyen yabancılar için yasal mevzuatın anlatılması ve nasıl yapılabilir noktasında destek olmak

olarak ön plana çıkıyor. Hedef kitle her ne kadar yabancılar olsa da İstanbul’un eşsiz güzelliklerine sahne olan Serif The Broker kanalı, yerli ve yabancı herkese hitap ederek biz izleyicilere Türkiye’de daha önce hiç görmediğimiz bir YouTube deneyimi sunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.