Türkiye'de En Çok Konut Satılan İlçe Hangisi?

Türkiye'de En Çok Konut Satılan İlçe Hangisi?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye genelinde Ocak 2015 – Mart 2022 tarihleri arasında satışı gerçekleştirilen toplam konut sayısı 8 milyon 786 bin 519 adet olarak gerçekleşti. Peki en çok konut hangi ilçeden satıldı?

A+A-

Yükselen ev fiyatlarına rağmen konut satış rakamları hiç hız kesmeden artmaya devam ediyor. Türkiye'nin konut satışında rekortmen ilçeleri de belli olurken Esenyurt bu alanda birinciliği yine kimseye kaptırmadı. Aynı zamanda sahip olduğu nüfusu ile de Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak ta zirvede yer alan Esenyurt her bütçeye uygun fiyat seçenekleri ile dikkat çekiyor. 

İlçede hem son derece pahalı fiyatlara satılan süper lüks konut projeleri yükselmeye devam ederken aynı zamanda alt gelir grubu vatandaşlara hitap eden ucuz konut satışları da yapılıyor. Esenyurt kalabalık nüfusu ile en çok konut satılan iller listesinde birinci sırada yer alırken aynı zamanda ne yazık ki konut mağduriyeti yaşanan iller arasında da ilk sırada yer aldı. 

TÜRKİYE'DE EN ÇOK KONUT SATILAN İLÇE HANGİSİ?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'nin en çok konut satılan ilçesi Esenyurt oldu. Türkiye genelinde Ocak 2015 – Mart 2022 tarihleri arasında satışı gerçekleştirilen toplam konut sayısı 8 milyon 786 bin 519 adet olarak gerçekleşti. 

Aynı tarihler arasında İstanbul’da 1 milyon 781 bin 485 konut el değiştirirken Esenyurt ilçesinde satılan konut sayısı ise 272 bin 281 adet olarak hesaplandı. Bu rakam ile Türkiye'nin en çok konut satışı yapılan ilçesi Esenyurt olurken Esenyurt'u 166 bin 76 adetle Ankara'nın Çankaya ilçesi ve 120 bin 487 adet konut satışı ile Keçiören ilçesi takip etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.