Türkiye, Libya’ya Yatırım Yapan Müteahhitler İçin Devreye Girdi!

Türkiye, Libya’ya Yatırım Yapan Müteahhitler İçin Devreye Girdi!

Türkiye, Libya’da birçok kamu yatırımını yapan, ancak paralarını alamayan müteahhitler için yeniden devreye girdi. Müteahhitlerin alacağı olan 250 milyon dolarlık ilk bölümün ödenmesi istenecek.

A+A-

Türkiye, Libya’da hastane, okul gibi birçok kamu yatırımını yapan, ancak paralarını alamayan müteahhitler için yeniden devreye girdi.

Daha önce çeşitli toplantılarda konuyu gündeme getiren, ancak çözülemeyen duruma ilişkin olarak bugün Libya Başkanlar Konseyi Başkanı ve Başbakan Fayiz El Sarac’ın yapacağı ziyarette konunun gündeme getirileceği ifade edildi. 1 milyar dolarlık Türkiye’ye olan borçların yanısıra müteahhitlerin alacağı olan 250 milyon dolarlık ilk bölümün ödenmesi istenecek.

Libya Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı ve Başbakan Fayez Mustapha El Sarac bugün Ankara’ya gelecek. Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilecek olan Sarac, zaman zaman iç karışıklığın arttığı Libya’daki son durum hakkında bilgi verecek ve görüş alışverişinde bulunacak.

Borçların toplamı

Toplantının önemli gündem maddelerininin başında ekonomi ve mülteci sorunu olduğu kaydedildi. Libya’nın devrik lideri Kaddafi’nin ölümünden sonra, ülkede yeni düzenin kurulabilmesi için Türkiye 1 milyar dolar borç vermişti. O günden bugüne Libya bu parayı bir türlü ödemezken Sarac’ın ziyaretinde bu borcun takvimlendirme, taksitlendirme ve teminatlandırma gibi konuların konuşulacağı belirtiliyor. Ayrıca, Türk müteahhitlerin de maliyetik 250 milyon doları bulan okul, Hastane gibi binalar yaptığı ancak bu paranın tamamını alamadığı öğrenildi. Ziyarette 250 milyon dolardan geri kalan paranın da nasıl ödeneceğine ilişkin yol haritasının konuşulacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.