Türk Yatırımcılara Umman Daveti

Türk Yatırımcılara Umman Daveti

DEİK/Türkiye-Umman İş Konseyi Başkanı ve Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner Umman'ın inşaat başta olmak üzere birçok yatırım için fırsat olduğunu belirtti.

A+A-

DEİK/Türkiye-Umman İş Konseyi Başkanı ve Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, 2018-2019 dönemi İş Konseyi Başkanı seçilmesinin ardından, Umman’da protokol ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Umman Sultanlığı Ankara Büyükelçisi Qasim Mohamed Salim Al Salhi ile gerçekleştirdiği temasının ardından Güner, Umman’daki ziyaretlerini Şubat ayında yaptı. DEİK/Türkiye-Umman İş Konseyi Başkanı Güner; T.C. Umman Büyükelçisi Atılay Ersan, Muskat Ticari Müşaviri M. Murat Göğüş, DEİK/Umman-Türkiye İş Konseyi Eşbaşkanı Salim Abdullah Al Rawas, Umman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Qais Mohammed el Yousef ve Sanayi Bölgesi CEO’su Hilal Hamad Al-Ahasani ile görüştü.

Umman’da yaptığı ziyaretlerde Türkiye ile Umman arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinin ele alındığını belirten Orhan Güner, Türkiye ile Umman’ın köklerinin 16’ncı yüzyıla uzandığı kültürel ve tarihi ilişkilere sahip olduğunu ifade etti. İki ülke arasında ticari ve dostluk ilişkilerinin arttırılması için her türlü çalışmaya destek vereceklerini belirten Güner, Umman’ın coğrafi konumunun önemine de dikkat çekerek, Türk sanayicileri için ülkede fırsatlar olduğunu vurguladı. Umman’ın altyapı ve üst yapı projelerine önem verdiğini belirten Güner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Umman, turizm açısından büyük bir potansiyele sahip. Türk yatırımcılarının bu yönde girişimleri bekleniyor. Umman, Duqm bölgesini turizm ve liman bölgesi olarak geliştiriyor ve bölgeye yatırımlar yapılıyor. Umman denizi balık bakımından da çok zengin.”

DEİK/Türkiye-Umman İş Konseyi Başkanı Orhan Güner, Umman ile karşılıklı iş birlikleri için çalışmalarının devam edeceğini belirterek, Türk iş insanları ile birlikte İş Konseyi’nin Umman ziyaretini Nisan ayında gerçekleştireceklerini ve Eylül ayında ise, Karşı Kanat İş Konseyi’nin İstanbul’a ziyaret yapılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.