Türk Müteahhitlik Firmalarının Uzak Ülkelere Girmesinin Önü Açılıyor

Türk Müteahhitlik Firmalarının Uzak Ülkelere Girmesinin Önü Açılıyor

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Uzak Ülkeler Stratejisi ile müteahhitlik firmalarının ABD, Brezilya, Endonezya, Nijerya ve Vietnam gibi uzak pazarlara girmesi için çalışma yapılacak.

A+A-

AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, Türkiye'nin Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika başta olmak üzere yakın coğrafyasında kazandığı ihracat başarısını küresel sahaya yayma hedefi doğrultusunda, Ticaret Bakanlığının hazırlanış olduğu "Uzak Ülkeler Stratejisi" ile yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinin de uzak pazarlara taşınması amaçlanıyor.

Stratejiyle birlikte Türkiye'ye 2.500 kilometreden uzak mesafede bulunan 18 ülkeye yönelik hizmet ve mal ihracatının artırılması amaçlanırken, bu ülkeler şu şekilde sıralanıyor.  Amerika kıtasından ABD, Kanada, Meksika, Brezilya ve Şili, Asya'dan Çin, Japonya, Güney Kore, Pakistan, Hindistan, Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler ve Vietnam, Afrika'dan Güney Afrika ile Nijerya ve Okyanusya'dan Avustralya.

Uzak Ülkeler Stratejisi ile ihracatı artırma hedefinin yanı sıra Türk ürün ve hizmetlerinin küresel ölçekte tanınırlığının arttırılması amaçlanıyor. Türkiye'nin, geleneksel olarak güçlü olduğu müteahhitlik hizmetlerinin uzak pazarlarda etkinliğinin artırılması hedefleniyor.

“Uzak Ülkeler Stratejisi” kapsamında Türk müteahhitlik sektörünün menzilinin genişletilmesi için atılacak adımlar şu şekilde:

  • Asya ülkelerindeki müteahhitlik projelerinin finansmanına yönelik olarak Asya Kalkınma Bankası ile ortak finansman modelleri oluşturulması için çalışmalar yapılacak.
  • Türk ve Brezilyalı müteahhitlik firmaları arasında iş ağlarının kurulmasına yönelik düzenlenecek faaliyetler desteklenecek.
  • Müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetleri alanında Endonezya pazarında üçüncü ülkelerle iş birliği programları tesis edilecek ve Endonezya’ya müteahhitlik ve teknik müşavirlik heyet gezileri gerçekleştirilecek.
  • Türk ve Güney Koreli müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmaları arasında da iş birliği imkanlarının araştırılmasına yönelik girişimlerde bulunulacak ve bu amaçla düzenlenecek organizasyonlar desteklenecek.
  • Hindistan'a yönelik müteahhitlik ve teknik müşavirlik heyetleri gerçekleştirilecek. Sektörün Hindistan'daki işve yatırım fırsatları hakkında bilgi edinmesi sağlanacak.
  • Japonya ile müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetlerinde ise üçüncü ülkelerde iş birliği programı sürdürülecek.
  • Pakistan ile müteahhitlik ve teknik müşavirlik alanında karşılıklı olarak heyetler organize edilecek. Türk müteahhitlerinin işveren idarelerce bilinirliği artırılacak ve sektörün Pakistan'daki fırsatlar hakkında bilgi edinmesini sağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.