Türk inşaat Firmaları İrlanda'daki Konut Projelerinde Yer Alabilir!

Türk inşaat Firmaları İrlanda'daki Konut Projelerinde Yer Alabilir!

DEİK Başkanı Ömer Cihat Vardan, Türkiye’nin uluslararası başarılara sahip inşaat şirketlerinin de İrlanda’daki konut projelerinde yer alabileceğini ifade etti. .

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesinin her iki tarafın da yararına olacağını söyledi.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve “Enterprise Ireland” tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türk Günü” toplantısının kapanış oturumunda konuşan Zeybekçi, Gümrük Birliği anlaşmasının kapsamının güncellenmesinin Türkiye ve AB’nin ortak çıkarlarına hizmet ettiğini vurguladı.

Zeybekçi, “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi için yapmış olduğumuz teknik analiz çalışmasında ortaya çıkan sonuç şudur; Gümrük Birliği şu anda sadece sanayi ürünlerini kapsıyor. Gümrük Birliği gıda, tarım, elektronik ticaret ve kamu alımlarını kapsayacak şekilde genişletildiği zaman, bu Türkiye’yi Avrupa Birliği’nin toplam büyümesine net katkı veren bir duruma getiriyor.” ifadelerini kullandı.

Zeybekçi, Türkiye ve AB’nin 2014 yılının ocak ayından bu yana yürütülen görüşmeler neticesinde Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusunda mutabık kaldığını söyledi.

“İrlanda ile tamamlayıcı birçok yönümüz var”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihat Vardan ise konuşmasında, “Türkiye ve İrlanda eski ama eskimeyen iki dost ülke. Türk tarafında ve İrlanda tarafından son derece önemli katılımcıların bulunduğu panellerde vergi sistemlerini ve yatırım imkanlarını görüştük.” şeklinde konuştu.

İki ülke arasında yüksek ekonomik potansiyelin bulunduğunun altını çizen Vardan, “Tamamlayıcı birçok yönümüz olduğunu düşünüyorum. Özellikle bilgi teknolojilerinde merkez olma yolunda giden bir ülkeden bahsediyoruz. Türkiye nüfusun yarısı 30 yaşın altındadır. Türkiye bu konuda gelişmeye açık. Bu alanda ciddi bir potansiyeli var. Biz bunları birleştirebiliriz diye düşünüyoruz.” dedi.

Vardan, Türkiye’nin uluslararası başarılara sahip inşaat şirketlerinin de İrlanda’daki konut projelerinde yer alabileceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.