Torbalı Devlet Hastanesi Ne Zaman Açılacak?

Torbalı Devlet Hastanesi Ne Zaman Açılacak?

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, bölgedeki sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. TOKİ tarafından inşa edilen Torbalı Devlet Hastanesi'nin 5 ay sonra açılacağı belirtildi.

A+A-

İzmir'deki sağlık yatırımlarının kentteki sağlık hizmetinin kalitesinin artması ve sağlığa erişimin daha hızlanması için yoğun olarak devam ettiğin belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulunarak Torbalı Devlet Hastanesi''nin ne zaman hizmete açılacağını söyledi, TOKİ'nin inşaatı süren yeni Torbalı Devlet Hastanesinde bazı teknik eksiklikler tespit ettiğini belirten Dr. Salnur, eksikliklerin yapımcı firmaya iletildiğini ve Nisan sonuna kadar tamamlanması için süre verildiğini söyledi. Dr. Salnur, "Eksikliklerin giderilmiş olduğunu farz edersek, oranın malzeme alım süreci ve taşınma süreci de aşağı yukarı 4-5 ayı bulur. Bu sürede her şeyin olumlu gittiğini düşünürsek, 5 ay içerisinde hastaneye açma sürecine gideriz. Eski Torbalı Devlet Hastanesi'nin binasını ise genel sekreterliğimiz ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordine ederek halka hizmet verecek şekilde yapılandıracağız" dedi. 

VATANDAŞ YENİDEN GÜN SAYACAK 

Torbalı halkının uzun süredir beklediği Yeni Devlet Hastanesi açılışı ne yazık ki yapılan açıklamayla bir kez daha suya düştü. Mart ayında açılması beklenen fakat bir türlü açılamayan hastane için yeni bir açıklama yapıldı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama sonrasında 5 ay sonra hizmete açılacağı bildirildi. Vatandaş ise yılan hikayesine dönen hastane için yeniden gün saymaya başladı. İç ve dış cephesinin daha önce tamamlanmasının ardından ince işçilik geçtiğimiz ay sona ermişti. Bunu üzerine kabloların yeniden değişmesi ve TOKİ yetkililerin eksikliklerin tamamlanması için oluşturduğu rapor doğrultusunda 5 ay sonra hizmete açılacağını bildirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.