Torbalı Devlet Hastanesi Haziran’da Açılacak!

Torbalı Devlet Hastanesi Haziran’da Açılacak!

Eskisinden 11 kat daha büyük olacak Torbalı Devlet Hastanesi kapılarını Haziran'da açıyor. Hastanenin açılışını Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirecek.

A+A-

Torbalı Devlet Hastanesi Haziran’da kapılarını açacak. Eskisinden 11 kat büyük olacak binayı inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya , “Manisa ve Aydın’a bile hizmet verecek bir tesis” dedi

Küçük Menderes Havzası'nın en büyük sağlık kurumu olan Torbalı Devlet Hastanesi'nde açılış için hazırlıklar başladı. Hastanede incelemelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, açılışın Haziran ayında gerçekleşeceğini açıkladı.

Kaya ile Görmez, Torbalı Devlet Hastanesi'ni gezerek Başhekim Şenol Topçu'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hastane ziyaretinde AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık da eşlik etti.

İzmir'e sevk bitiyor

Hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu ve tüm havzaya hitap edecek kapasiteye sahip bulunduğunu belirten Topçu, "Şu an hastanemizin iç aksamı test aşamasında. Yeni hastanemiz eskisinin tam 11 katı büyüklüğünde, dolayısıyla sistem kurulumu epey bir zaman gerektiriyor.

Burada hastalarımızın konforu en üst seviyede olacak ve Torbalı artık İzmir'e sevk eden değil, İzmir'den sevk alan bir Devlet Hastanesi'ne ev sahipliği yapacak. Hastanemizin Haziran ayı ortalarında kapılarını hizmete açmasını hedefliyoruz" dedi.

Başbakan açacak

Kaya, "İnşaatını tamamladığımız yeni Torbalı Devlet Hastanesi'ni tanımlarken '5 yıldızlı otel gibi' derdik. Ancak hastaneyi gezip gördükten ve detaylı bilgi aldıktan sonra buranın 7 yıldız ölçeğinde olduğunu gördük. Mayıs'ın 20'si gibi Başhekimliğimiz hastaneyi bakanlıktan devralacak. Sonraki bir aylık süreçte de son rötuşlar yapılacak ve hastane hizmete hazır hale gelecek. Sadece Torbalı'ya değil, civar ilçelere hatta Manisa'ya ve Aydın'a bile hizmet verecek bir hastanemiz var. İnşallah açılışını Başbakanı'mız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte gerçekleştireceğiz. Torbalı'ya bu hizmetin gelmesinde emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür etmek istiyorum" dedi.

'Bayram edeceğiz'

Başkan Görmez, "Hastanemiz açıldığında bu adeta Torbalı'nın bayramı olacak ve kapasitesiyle, donanımıyla bu bölgeye en az 50 yıl boyunca hizmet edecek. Bu muazzam hizmetin Torbalı'ya kazandırılmasında çok büyük katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na ve Milletvekilimiz Atilla Kaya'ya teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.