TOKİ’ye Borcu Bulunan Vatandaşların Toplam Borç Miktarı Ne Kadar?

TOKİ’ye Borcu Bulunan Vatandaşların Toplam Borç Miktarı Ne Kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’ye olan borcu bulunan vatandaşların toplam borç miktarının 32 milyar 662 milyon Türk Lirası olduğunu belirtti.

A+A-

Murat Kurum, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın soru önergesi kapsamında verdiği cevapta, TOKİ'den gayrimenkul satın alan kişilerin geri ödemelerinin imza atılan satış sözleşmeleri hükümleri kapsamında izlendiğini, sözleşme hükümlerince, yapılandırma fırsatı olmadığını vurguladı.

TOKİ’den ev almış olan ancak borcunu ödeyememesi sebebiyle 7 bin 944 vatandaşın sözleşmesinin feshedildiğine vurgu yapan Murat Kurum, en borçlu şehrin ise Ankara olarak belirlendiğini duyurdu.

Kurum'un yanıtıyla ilgili konuşan CHP'li Kılıç, dar ve orta gelirli kişilerin konut alabilmek amacıyla TOKİ'ye başvuru yaptığının altını çizerek, şöyle konuştu:

“Ev kiralarının ve fiyatlarının rekor üstüne rekor kırdığı bu dönemde vatandaşlarımızın uygun koşullarda ev sahibi olma hayaline ulaşmak için de başvurdukları tek yer TOKİ'dir. Ancak TOKİ'nin konut alımında uyguladığı yüksek fiyatlar ve ödenemeyen taksit borçlarına getirdiği yüksek faizler nedeniyle vatandaşların borçları katlanarak büyüdü.”

Kılıç, vatandaşların taksit ödeyerek ev sahibi olmak istediklerine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.