TOKİ'nin İndirim Kampanyasına Başvurular 3 Kat Arttı

TOKİ'nin İndirim Kampanyasına Başvurular 3 Kat Arttı

TOKİ'nin bu yıl ikinci kez düzenlediği indirim kampanyası dün sona erdi. Peşin ödemelerde yüzde 22'ye kadar indirim olanağı sağlayan kampanyaya başvuranların sayısı 3 kat artarak 12 bin 78 oldu.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için gerçekleştirilen ve başvuruları bugün sona eriyor. Yüzde 22 indirim kampanyasından şu ana kadar 12 bin 78 kişi faydalandı.

Bu veriler bir önceki indirim kampanyasına başvuranların sayısının 3 katı olarak açıklandı.  TOKİ  yetkililerinden alınan bilgiye göre borcunu hemen ödeyip tapusuna sahip olmak isteyenler için 23 Eylül’de başlattığı yüzde 22 indirim kampanyasına başvurulara büyük ilgi gerçekleşti. 

YÜZDE 22 İNDİRİM  

Ekonomide oluşan olumlu gelişmeler ve faizlerin düşmesiyle  kampanyaya katılım bir önceki döneme  göre arttı. Bir önceki dönemde  kampanyadan 4 bin 755  konut ve iş yeri alıcısı yararlandı. Kampanyadan ise şu ana kadar 12 bin 78 kişi yaralandı. Kampanya kapsamında bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar ise başvuruda bulunabiliyor. Bu durumdaki vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabiliyor.

PEŞİN DE ÖDENİYOR

Borcunun tamamını ödemek isteyen 1305 konut ve iş yeri alıcısı ise yaptıkları peşin ödemelerle indirimden faydalanabiliyor. Başvurularda konut kredisinden yararlanabiliyor.

130 iş yeri ve 91 konut satışa çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 16 ilde 130 iş yeri ile 20 ilde bulunan 91 konutu ‘açık artırma yöntemi’ ile satılıyor. Açık Artırma 5 Kasım Salı saat 13.00’te TOKİ’nin  Ankara  Bilkent´te yer alan Merkez Binası’nda ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca internetten www.emlakyonetim.com.tr sitesi üzerinden teklif verilebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.