TOKİ'nin 2023 Hedefi 1.2 Milyon Konut!

TOKİ'nin 2023 Hedefi 1.2 Milyon Konut!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Türkiye’nin yatırımlarına ve büyümeye devam edeceğini belirterek, “2023’te ve sonrasında da milli seferberlik ruhunu devam ettireceğiz. Türkiye’ye dönük hamleler milletimizin birlik iradesiyle bertaraf edilecek” dedi.

A+A-

Türkiye'nin son 14 yılda elde ettiği istikrar ve güven ortamı sayesinde her alanda gelişimini sürdürdüğünü belirten Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, "Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı ile ülkemiz bölgesinde ve dünyada ilham kaynağı olmayı sürdürüyor" dedi. Başkan Turan, Türkiye'nin siyasi istikrar sayesinde küresel kriz dalgalarını teğet geçtiğini belirterek, "Bölgesel olarak yaşanan jeopolitik sorunlar dikkate alındığında, ülkemizde yapılan yatırımlar oldukça başarılı şekilde devam ediyor. Ülkemizin bu gelişimini, ekonomik istikrarını hazmedemeyenler, hem terör örgütleri üzerinden hem de ekonomik yönden darbe vurmaya çalışıyor" diye konuştu. Başkan Turan, "Türkiye'yi uluslararası arenada yalnızlaştırmaya çalışanlar, ekonomide de taşları yerinden oynatarak, milletimizin kalkınma hamlesini de engellemeye çalışıyorlar. Ülkemizin ekonomik güç ve potansiyeline zarar vermeye dönük hamleler, devletimizin ve milletimizin birliği ile bertaraf edilmekte; yatırımlar aynı hız ve kararlılıkla sürmektedir" ifadelerini kullandı.

ÇOK DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ

Türkiye'nin terör örgütlerinin ortak saldırısı altında olduğunu belirten Turan, "Terör örgütlerini asıl gayesi Türkiye'nin önünü kesmek, ayağına çelme takmak, azim ve kararlılıkla dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yerini alacak olan ülkemizin bu inancını kırmaya yöneliktir" diye konuştu. Turan, şöyle devam etti: "15 Temmuz hain darbe girişiminde büyük bir dayanışma ruhu ile dünyada eşi görülmemiş bir cesaret ve ferasetin timsalini gösteren milletimiz iradesine sahip çıkarak, bu darbe girişimini demokrasi zaferine dönüştürmüştür. Bugün de Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, kalkınması için, hep birlikte, tek vücut olup geleceğimiz için daha fazla çalışmalıyız. Bu terör örgütlerine karşı, milletimizle birlikte, bir milli seferberlik ruhu içerisinde hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz."

HEDEF 2023'TE 1.2 MİLYON KONUT ÜRETMEK

TOKİ olarak, vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak için 2023 hedefini 1 milyon 200 bin konuta çıkardıklarını söyleyen Turan, şöyle konuştu: "2002 yılından bu yana 754 bin konut ve 8 bini aşan sosyal donatı üretim rakamına ulaştık. 2002 baz alınarak, 2023'te bir milyon konut hedefimiz vardı. Biz bunu 200 bin yukarı revize ettik. Önümüzdeki 8 yıl için 500 bin konut üretme hedefimiz var. İnşallah 2023'te 1 milyon 200 bin hedefine varacağız. Bu hedefle 2023 yılında 5-5 milyon vatandaşımız TOKİ'nin yaptığı konutlarda yaşayacak. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda Toplu Konut İdaresi olarak kendimizi yenileyerek bir mega proje olan 'Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler' projesini hayata geçirdik. Sadece bina inşa etme aşamasından 10 binlerle ifade edilen yüksek yaşam kalitesine sahip konut alanlarının inşa etmeye başladık."

EMEKLİLERE ÖZEL KONUT

Turan, dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra engelliler, şehit aileleri ve maluller ile emeklilere yönelik konut üretimleri de yaptıklarını söyledi. Turan, "Türkiye'de yaklaşık 10.5 milyon emekli bulunuyor. Emeklilerimizin taleplerini karşılamaya yönelik, arazi üretiminde de yoğun bir çalışma dönemine girdik. Emeklilere dönük 'İkinci Bahar' kampanyası ile konut projelerimizden emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Emekli vatandaşlarımızı Anadolu'da ortalama 250 liradan başlayan taksitlerle ve İstanbul,  Ankara  gibi büyükşehirlerde ise 350-400 TL'den başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. Her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

YURT ÜRETİMİ ARTIYOR

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile Türkiye'nin yapı stokunu yenilerken, aynı üretim disiplinleri ve hassasiyetlerle, şehirlere model olacak öncü projeler geliştirdiklerini de söyleyen Turan, "TOKİ olarak 54 il ve 118 ilçede toplam 183 adet 258 bin 49 konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık. Bu projelerimizin 53'ü tamamlandı. İhalesini yapıp ve çağdaş standartlarda ürettiğimiz 111 bin 474 konutun 68 bin 254'ünü hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik. Öğrencilerin beklentilerine yanıt veren modern yurt ve pansiyonlar için yüksek kalitede binalar üretiyoruz. Bu kapsamda 10 üniversitenin kampus ve eğitim binalarını inşa ettik. 8 üniversitede inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak için 71 bin 274 öğrenci kapasiteli 188 yurt ve pansiyonu projelendirdik" diye konuştu.

SOSYAL KONUTTA REKOR

Sosyal konut üretiminde de hızlandıklarını vurgulayan Turan, 2017 yılında 65 bin sosyal konut inşa edeceklerini vurguladı. Turan, bunun için de Türkiye'nin her yerinde planlamaların yapıldığını sözlerine ekledi. Turan, "İnşallah bu 65 bin konutluk rakamla geçmişi başarılarla dolu idaremizin 2016'da kırdığı rekoru egale ederek yeni bir rekor daha kıracağız. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olarak dar ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni yılda da var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. İdaremiz dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımıza ümit olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.