TOKİ'den Karabağlar'a 750 Konutluk Yeni Proje!

TOKİ'den Karabağlar'a 750 Konutluk Yeni Proje!

TOKİ, Karabağlar'da imar planı onaylanarak askıya çıkarılan alanda dar gelirliler için 750 konutluk yeni proje hayata geçirecek. Projenin görselleri ilk kez paylaşıldı...

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde alanla ilgili yeniden bir planlama yapmıştı. Karabağlar Belediyesi’nin üniversite alanına TOKİ konutu yapılması gerekçesiyle dava açmasının ardından revize edilen planda alanın bir bölümünde 750 konut yapılacağı açıklanmıştı. Yine alanın bazı bölümlerine anaokulu, ilkokul, ortaokul statüsü verilirken üniversite için ise yüzde 50'lik bir alan ayrılmıştı.

TOKİ'nin bölgede hayata geçireceği 750 konutluk projenin görselleri ilk kez paylaşıldı.

Karabağlar'da imar planları onaylanan alanla ilgili eleştirilere cevap veren Ak Parti İzmir milletvekili Atilla Kaya, "Burası 800 dönüm. 420 bin metrekarelik alana TOKİ konutu, kalanına da kampüs yapılacak. 3, 4, 5 katlı konutlar yapılacak burada. Burası zaten TOKİ’nin yeri, Uzundere’deki TOKİ konutlarının hemen alt tarafında, dar gelirli ve dezavantajlı gruplar için yapıyoruz. İnşallah Eylül’de 2 bin 500 öğrencimiz eğitim görecek orada, biz orada geçici kampüs kurdu" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum