TOKİ'den Kanal İstanbul Manzaralı Konut İhalesi

TOKİ'den Kanal İstanbul Manzaralı Konut İhalesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kanal İstanbul güzergahında Arnavutköy’de yer alacak üç etap halinde toplamda 2.181 adet konutun ihalesini gerçekleştirecek.

A+A-

Kanal İstanbul projesine dair planlamalar devam ediyor. Güzergahta bulunan alanda TOKİ’nin konut projesi bulunuyordu. 2021 yılında bu projenin ihalesi iptal edilmişti. Şimdi ise TOKİ yeniden İstanbul Arnavutköy’de aynı bölgede konut ihalesine çıkıyor. Projenin Kanal İstanbul güzergahında olması projeyi çok daha kıymetli yapıyor.

İHALE NEDEN İPTAL EDİLMİŞTİ!

TOKİ geçtiğimiz yıl belirtilen alanda inşa edilecek olan konut projesi için ihale duyurusu yapmış ama sonrasında bu ihale iptal edilmişti. İptal gerekçesi olarak ise herhangi bir isteklinin teklif vermemesi gösterilmişti. Ayrıca proje alanında yer değişikliği yapılması ve kaynakların verimli kullanılması ilkesi gereği ihalenin iptal edildiği TOKİ tarafından açıklanmıştı.

TAPULAR ÇIKMADAN İHALEYE ÇIKILDI!

TOKİ belirtilen alanda yapılacak olan konut projesi ile alakalı tartışmalara neden olmuştu. Tapular çıkmadan ihaleye çıkılması tepki çekmişti. Ancak o dönem TOKİ açıklama yaparak Arnavutköy’de dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut projesi yapılacağını ve ihale kanununun gerektirdiği tüm şartların karşılandığını duyurmuştu.

YENİ İHALE DUYURUSU YAPILDI!

TOKİ’nin Kanal İstanbul güzergahında yapacağı konut projesi için yeni bir ihale duyurusu yayınlandı. Projeye dair detaylar da bu şekilde belli oldu. 3 ayrı etap halinde Arnavutköy’de yapılacak olan projede 2.181 adet konut inşa edilecek. Baklalı Mahallesi 1. Etap projesi kapsamında 844 adet konut, 10 adet dükkan ve 1 cami inşaatı için ihale 21 Eylül 2022’de yapılacak.

2. Etap için ihale tarihi 23 Eylül 2022 olarak açıklanırken bu etapta 716 adet konut ve 10 adet dükkan bulunuyor. 3 Etap ihalesi 621 konut ve 10 dükkan inşası için 28 Eylül 2022 tarihinde yapılacak.

İhaleye katılacak olan istekliler ihalenin sonuçlanması ve kendilerine yer tesliminin yapılmasının ardından 650 gün içerisinde konut inşaatlarını tamamlayıp teslim etmekle yükümlü olacaklar. Bu ihalelere hem yerli hem de yabancı katılımcılar teklif verebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.