TOKİ'den İzmir'e 3 Bin Konutluk Rezerv Proje

TOKİ'den İzmir'e 3 Bin Konutluk Rezerv Proje

TOKİ, İzmir'deki depremde binası yıkılan ve hasar gören vatandaşlar için Şehir Hastasi'nin yanında 3 bin konutluk yeni bir rezerv proje hayata geçirecek. Projenin 1 yıl içerisinde teslim edilmesi planlanıyor.

A+A-

Depremin ardından İzmir genelinde konut ihtiyacı oluştu. Yıkılan, ağır hasar alan yada kullanılmayacak duruma gelen binalarda yaşayan vatandaşlar için ilk olarak kent genelinde devam eden projeler hızlandırılmıştı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu son açıklamasında İzmir için uygulamaya konulacak yeni proje hakkında bilgi verdi. 

MURAT KURUM AÇIKLADI 'İZMİR'E 3 BİN REZERV KONUT PROJESİ'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir'de yeni proje için kolları sıvadı.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu son açıklamasında İzmir'de başlatılacak projeye dair bilgi verdi. 3 bin konuttan oluşacak projenin nerede yapılacağını, inşaatın ne zaman başlayacağını ve ne zaman biteceği konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Kurum şu bilgileri verdi. "(İzmir'deki deprem) Rezerv konut alanında çalışmalarımızı başlattık. Şehir hastanemizin hemen yanında 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yaklaşık 3 bin konutluk örnek bir proje gerçekleştiriyoruz. TOKİ Başkanlığımız inşallah 1 ay içerisinde inşaatlarına başlamak suretiyle en geç 1 yıl içerisinde tamamlayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da gün içinde yapmış olduğu konuşmasında Türkiye geneli konut projelerine değinmişti. TOKİ Başkanlığı'nın 2020 yılında 100 bin konut için çalışmalara başladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021 yılında da 100 bin konut için yeni başvuruların alınacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.