TOKİ'den Faizsiz Konut Kredisi! Kimler Faydalanabilir, Şartları Neler?

TOKİ'den Faizsiz Konut Kredisi! Kimler Faydalanabilir, Şartları Neler?

Ev sahibi olmak için faiz ödemek istemeyen kişilere yönelik olarak TOKİ belirli kriterlere sahip olmaları durumunda sıfır faizle yani faizsiz ev kredisi desteği sağlıyor.TOKİ faizsiz konut kredisinden kimler faydalanabilir?

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatlar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine dahil edilmişti. 

Atılan bu hamle sonrası artık tamamen ucuz sosyal konut üretimine ağırlık veren TOKİ 2020 konut projeleri kapsamında 100 bin yeni sosyal konut projesi kura çekilişini tamamladı. 

DAR GELİRLİ, ASGARİ ÜCRETLİ VE İLK KEZ EV ALACAKLARA KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLMA İMKANI! 

TOKİ verilen karar sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine dahil edilirken artık sosyal konut üretimine ağırlık vermeye başlamıştı. 

Sunulan kampanyalar ile vatandaşa kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulurken 2019 yılında başlatılan 50 bin sosyal konut projesinin yoğun ilgi görmesi üzerine 2020 yılı için düzenlenen kampanyada 100 bin sosyal konut satışa sunulmuştu. 

TOKİ tarafından açıklanan rakamlara göre satışa sunulan 100 bin sosyal konuta kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen 7 milyon 200 binden fazla kişi başvuruda bulundu. Bu kişiler arasından hak sahipleri Şubat ayında başlayan kura çekilişleri ile belirlenmeye başlanmış, kura çekilişleri Temmuz ayı sonu itibari ile tamamlanmış ve 100 bin kişi ev sahibi olmuştu. 

0.49 FAİZLE 240 AY VADELİ KONUT KREDİSİ! 

Bu porelerden ev sahibi olmaya hak kazanan kişilere TOKİ ile kamu bankaları arasında yapılan anlaşma kapsamında 240 ay vadeli olmak üzere yüzde 0.49 faiz oranı ile konut kredisi desteği sağlanacak. 

Böylelikle alt gelir grubu vatandaşlar TOKİ projeleri için aylık taksit ödemelerini zorlanmadan yapma imkanı elde edecek. Hatırlanacağı üzere söz konusu kampanya Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulmuş, Bakan Albayrak tarihin en düşük konut kredisi kampanyası adı ile verilecek kredi paketini duyurmuştu. 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan kampanya kapsamında verilecek olan kredi desteği için kişilerin sadece 100 bin sosyal konut projesi kapsamında satışa sunulan konutlardan satın almaya hak kazanmış olmaları yeterli olacak. 

TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ! 

“Toplu Konut Fonu’ndan Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği” kapsamında belirli koşulları ve şartları sağlayan kişilere Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından faizsiz konut kredisi desteği sağlanmaktadır. 

TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ KİMLERE VERİLİR? 

TOKİ faizsiz konut kredisi desteği Ziraat Bankası üzerinden verilmekte olup bu destekten yararlanmak isteyen kişilerin belirli şartları taşımaları gerekmektedir.  2020 yılı için bu destekten yararlanmak isteyen kişilerin Emekli Sandığı tarafından aylığa bağlanmış tüm şehit aileleri ve terör malulleri ile bunların dul ve yetimleri arasında yer alması şartı aranmaktadır. 

2020 FAİZSİZ KONUT KREDİSİ NE KADAR, KAÇ LİRA OLDU?

TOKİ tarafından her sene bu rakam güncellenmekte olup 2010 yılında 56 bin lira olarak uygulanan rakam her sene TÜFE üzerinden arttırılmakta olup 2020 yılı için 154 bin lira olarak ödenmektedir. Belirtilen faizsiz kredi desteği hakkından yararlanmak için yukarıdaki listede yer almak yeterlidir. 

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ DESTEĞİ 2020 BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyen kişilerin hak sahibi olduğunu gösteren belge ile kendilerine en yakın Ziraat Bankası şubesine şahsen başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır.  2020 yılı için başvuru yapan kişilere maksimum 154 bin liraya kadar faizsiz konut kredisi desteği sağlanmaktadır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.