TOKİ’den Borçlarını Kapatanlara Yüzde 22 İndirim

TOKİ’den Borçlarını Kapatanlara Yüzde 22 İndirim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) ev sahibi olan ve ödemeleri devam eden vatandaşlarımıza borçlarını kapatmaları halinde yüzde 22 indirim yapıyoruz" dedi.

A+A-

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "TOKİ'den ev sahibi olan ve ödemeleri devam eden vatandaşlarımıza borçlarını kapatmaları halinde yüzde 22 indirim yapıyoruz. 22 Mart'ta başlayacak kampanyamız 19 Nisan'a kadar devam edecek. İndirim kampanyasının ayrıntıları TOKİ Başkanlığımızca açıklanacak. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), kurumdan konut ya da iş yeri satın alan müşterilerine uyguladığı erken ödeme kampanyası 22 martta başlıyor. Buna göre TOKİ’ye borcunun tamamını ya da bir kısmını erkenden kapatıp tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan’a kadar başvuru yapabilecek. Borcunu peşin ödeyenlere yüzde 22 oranında indirim uygulanacak.

Kampanyadan kimler faydalanabilecek?

TOKİ tarafından verilen bilgilere göre kampanyadan satışları 2020 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2020 yılı sonu itibarıyla başlamış olan konut ve işyeri alıcıları yararlanabilecek.

Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut, iş yeri ve arsa alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

Kampanyayı değerlendirmek isteyenler dilerlerse gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler, isterlerse yastık altı birikimlerini kullanabilecekler.

Arsa müşterileri için de yüzde 10 indirim var

TOKİ’den arsa alıp erken ödeme indiriminden faydalanmak isteyenler için de bir fırsat sunuluyor. Bu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar da 22 Mart-14 Nisan 2022 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcıları için yüzde 10 oranında indirim yapılacak. Kampanyadan geri ödeme taksitleri 2021 yılı Haziran ayının 30’uncu gününe kadar başlamış olan arsa alıcıları faydalanabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.