TOKİ'den 5 Bin Şehit Yakını ve Gaziye Konut Müjdesi

TOKİ'den 5 Bin Şehit Yakını ve Gaziye Konut Müjdesi

Toplu Konut İdaresi olarak bilinen TOKİ’den yeni bir açıklama geldi. Kentsel dönüşümle; TOKİ 5 bin şehit yakını ve gaziyi de ev sahibi yapacak.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2022 bütçesine göre, kentsel dönüşüm dahilinde bu senenin sonuna kadar 800 milyon lira, gelecek sene 900 milyon lira, 2023-2024 döneminde de 2.1 milyar lira kira yardımı verilecek. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; önceki sene yapılan kira yardımı miktarı 642 milyon lira olmuştu. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan faiz sübvansiyonu bu sene 36 milyon liraya ulaşırken üç yıllık süreçte 155 milyon lirayı bulacak. Şehit yakını ve gazileri konut sahibi yapmak için TOKİ tarafından faiz desteği sağlanacak. Üç yıllık dönemde 5 bine yakın şehit yakını, gaziye faiz yardımı sağlanacak. 

Konut içi ve düzenlemeler yapılacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı 2022 Yılı Programı'na göre yeni dönemde vatandaşların isteklerine ihtiyaçlarına uygun konut ve çevreleri tasarlanacak. Konut inşaatı yerleşmelerin gelişme eğilimi ve özelliklerine göre şekillendirecek. Alt gelir gruplarının konut sorununu çözmek için uygun yapım ve finansman yöntemleri yapılacak.

Yaşlı, çocuk ve engellilerin gereksinimlerine uygun konutlar yapılacak. Yaşlıların yaşayabileceği düşme ve kazaların asgari düzeye düşürülmesi için konut içi ve çevreye yönelik düzenlemeler yapılacak. Yeni inşa edilecek yapılarda zemin kaplama malzeme seçiminin ve yaya yürüme yüzeylerinin uygunluğunun sağlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile mevcut çalışmalara ilişkin ortak çalışmalara devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.