TOKİ Konutları İçin Başka İlden Başvuru Yapılabilir Mi?

TOKİ Konutları İçin Başka İlden Başvuru Yapılabilir Mi?

TOKİ her yıl onbinlerce dar ve orta gelirli aileyi ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ'den ev almak isteyen biri başka bir ildeki konut için başvuruda bulunabilir mi? İşte cevabı...

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen konutlarla binlerce kişi ev sahibi oluyor. Uygun fiyat ve uygun ödeme fırsatı sunan TOKİ konutlarına için başvuru ve başvuru şartları en çok merak edilen konular arasında.

Peki TOKİ’den ev alacak vatandaşlar, TOKİ konutlarına başka ilden başvuru yapılır mı? İstenilen her ilde konut alımı için başvuru yapılabilir mi? İşte tüm bu soruların cevapları...

İstenilen her ilde konut alımı için başvuru yapılabilir mi?

Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranıyor. Açık artırma usulüyle yapılan satışlarda ise genel olarak ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmıyor, projelerin durumlarına göre bu şartlar bazen uygulanabiliyor. İlgili projelerin satış duyurularında ise bu bilgiler detaylı olarak yer alıyor.

Hangi ilde konut satışının olduğunu nasıl öğrenebilirim?

TOKİ'nin web sayfasındaki “Talep ve Satış” bölümünden, tüm illerdeki konut satışları hakkında detaylı bilgi edinilebiliyor.

Aynı evde ikamet eden herkes konut satışları için başvuru yapabilir mi?

Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, hane halkı adına sadece bir kişi başvuruda bulunabiliyor. Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.