TOKİ Konut Satışında Engellilere Öncelik Tanıyor

TOKİ Konut Satışında Engellilere Öncelik Tanıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) vatandaşları ucuz konut sahibi yapıyor. TOKİ projelerinden ev sahibi olmak isteyenler kuraya katılıyor. Engelli vatandaşlara ise öncelik tanınıyor.

A+A-

TOKİ’den ev almak isteyen engelli vatandaşlar Engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu? sorusunun cevabını merak ediyor. Peki Engelli TOKİ başvuruları 2019 ne zaman, TOKİ'den ev nasıl alınır? TOKİ engelli başvuru tarihi, TOKİ peşinat ödemeleri, TOKİ başvuru 2019, TOKİ orta gelir grubu başvuru şartları, TOKİ başvuruları nereye yapılıyor, TOKİ engelli indirimi var mı? Engelliler toki kuralarına ne kadar katılabilir?  TOKİ tarafından satışa çıkarılan projelerden 18 ve 25 yaşını doldurmuş yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlar için yüzde 5 konut kontenjanı ayrılıyor ve iki kere kuraya katılma hakkı veriliyor.

Konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu?

18 yaşını doldurmuş yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşlar için satışa çıkarılan konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılıyor. Kura sonucu hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile tekrar kuraya katılabiliyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.