TOKİ Karabağlar Projesi İhaleye Çıkıyor

TOKİ Karabağlar Projesi İhaleye Çıkıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Karabağlar’da 390 konutluk yeni projesi için düğmeye bastı. Üçkuyular’da toplam 12 blok inşa edecek olan TOKİ yarın ihaleye çıkacak.

A+A-

TOKİ’nin geçtiğimiz Haziran’da iptal edilen 390 konut inşaatı ve altyapı ile çevre düzenlemesi işi için yeniden ihaleye çıkma kararı aldı.

ÜÇKUYULAR’DA YENİ TOPLU KONUT PROJESİ

Karabağlar’da Üçkuyular sınırlarında kalan ve mülkiyeti TOKİ’ye ait 36 bin 886 metrekarelik alanda yeni konutlar inşa edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınan Limontepe bölgesi ile Olimpiyat Köyü, Uzundere Toplu Konutları ve İzmir Çevre Yolu yakınındaki bölgede yer alan ve yarın ihaleye çıkacak projenin toplam 550 günde tamamlanması planlanıyor.

İKİNCİ KEZ İHALEYE ÇIKACAK

İstanbul’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi bünyesinde yapılacak olan ihalenin ardından yüklenici firma sözleşme imzalanarak konutların inşasına yeni yılın ilk günlerinde başlanması planlanıyor. Haziran’da yapılan ilk ihale tekliflerin geçersiz sayılması nedeniyle yine TOKİ tarafından iptal edilmişti.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ TALİP OLMUŞTU

İzmir’de konut yatırımlarının arttığı ve Fuar İzmir’in hizmete girmesiyle birlikte ekonomik açıdan canlanan bölgede inşa edilecek 12 blokluk toplu konut projesinin yer aldığı alan geçmişte Konak Belediyesi tarafından hazırlanan imar planlarında askeri alan olarak kayıtlı gözüküyor. Diğer yandan söz konusu askeri araziler, Karabağlar Belediyesi’nin rekreasyon alanı yapmak amacıyla talip olduğu ve TOKİ’den resmen istemeye hazırlandığı bölgeye komşu konumda bulunuyor.

Ege Postası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.